Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen op je belletjes

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 6 november 2008
Het zou goed kunnen dat er financieel moeilijke tijden aan gaan komen voor veel Nederlanders. Wanneer jij daar last van krijgt zul je moeten gaan besparen om rond te komen met je inkomen. Mister Money helpt graag door mee te denken over mogelijke bespaarpunten.

Een uitgave waar voor veel mensen wel te besparen valt zijn de kosten van telefoneren. Waar we vroeger allemaal alleen een vaste telefoonlijn hadden van de KPN is het tegenwoordig helemaal anders. Mobiele telefoons, al dan niet met een abonnement, pakketten voor internet, televisie en bellen, bellen via de computer. Door je hier eens in te verdiepen kun je misschien aardig wat geld besparen.

Mobiel bellen
Wat de voordeligste manier van mobiel bellen is hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Is het regelmatig nodig om je mobiele telefoon te gebruiken, dan is een abonnement vaak goedkoper dan prepaid. Een risico van een abonnement is echter weer dat je eigenlijk geld weggooit: bij een te ruim aantal belminuten waarvan het niet-gebruikte tegoed na ťťn of twee maanden vervalt. Als het nodig is om te besparen kun je bovendien de vraag stellen of al die mobiele telefoontjes nu wel echt noodzakelijk zijn. Wanneer je het gebruik van je mobieltje beperkt tot bereikbaar zijn en een sporadisch telefoontje Ė ga dan voor prepaid.

Kijk bovendien eens kritisch naar het toestel. Voor velen is het een automatisme om steeds het nieuwste toestel te willen hebben met de meest prachtige snufjes. Nodig is dat natuurlijk niet: een telefoon is bedoeld om mee te bellen. Een toestel dat alleen dat kan kost bijna niets.

Totaalpakketten
Voor bellen vanuit huis is het al lang niet meer vanzelfsprekend om dat te doen via de KPN. Allerlei bedrijven bieden totaalpakketten aan waarmee je kunt internetten en bellen, soms ook met digitale televisie erin. Verdiep je eens goed in de mogelijkheden, verschillen en kosten. Als je veel vanuit huis telefoneert kun je daarmee flink kosten besparen.

Internetbellen
Bellen hoef je tegenwoordig niet eens meer met een telefoon te doen. Een computer met internetaansluiting, microfoon en luidsprekers volstaan ook. Dat noemt men Voice over IP (VoIP): je stem over een IP netwerk. VOIP kan overigens ook via je normale telefoon, dan moet je daarvoor een overeenkomst sluiten met een aanbieder van internettelefonie (VoDSL), zoals genoemd bij de Totaalpakketten.

Om met je computer te bellen heb je een programma nodig Ė veruit het meest bekende is Skype. Dit programma is gratis en daarmee kun je kosteloos bellen naar andere Skype-gebruikers. Handig om te telefoneren met anderen die ook achter de PC zitten. Helemaal als die zich in het buitenland bevinden is dat een enorme kostenbesparing. Via Skype kun je ook bellen met echte telefoonnummers (SkypeOut). Dat is niet gratis maar wel goedkoper dan gewoon bellen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet