Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen op schoolkosten: basisschool

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Dinsdag 18 augustus 2009
De schoolvakanties lopen alweer op hun eind: straks begint het gewone leven weer voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Gezinnen waarin veel kosten gemaakt worden, want naar school gaan is bepaald niet goedkoop. Er zijn een aantal zaken waarop ouders eenvoudig kunnen besparen.

Basisschool valt nog mee
Dat gaat dan met name om het voortgezet onderwijs. De kosten van kinderen op de basisschool zijn nog wel te overzien: het wordt in principe gefinancierd door de overheid. Basisscholen vragen echter vaak wel een ouderbijdrage. Dit is een vrijwillige bijdrage: je bent niet verplicht die te betalen. Maar doe je het niet, dan mogen ze je kind wel uitsluiten van deelname aan bepaalde activiteiten. Dat wil je natuurlijk niet.

Eten en drinken
Een bespaarpost bij kinderen op de basisschool zit vaak in de dingen die je ze meegeeft aan eten en drinken. In plaats van een handzaam pakje van een merkdrankje kunnen ze ook drinken uit een zelf gevulde beker met schroefdop. Merkkoeken zijn heel handig per stuk verpakt. Kijk alleen eens goed naar de prijs per stuk. Je kunt vast een voordeliger tussendoortje verzinnen!

Vervoer naar school
Als de basisschool van je kind niet om de hoek ligt kan het vervoer nog een aardige kostenpost opleveren. Voor die vervoerskosten zijn tegemoetkomingsregelingen: informeer ernaar bij de gemeente.

Opvang en overblijven
Voor werkende ouders kan de stap naar de basisschool overigens ook een besparing in de kosten opleveren. Immers, nu hoeft het kind niet meer naar het kinderdagverblijf of de gastouder. De rekeningen daarvan lopen iedere maand aardig in de papieren.

Daarvoor in de plaats komen nu de kosten het overblijven en eventuele voor- en naschoolse opvang. Besparen op deze kosten is mogelijk maar bewerkelijk. Je moet dan afspraken maken met andere ouders, vrienden of familieleden om je kind tussen de middag, voor en na school op te vangen.

Merkvrij
Een meer algemene bespaartip die zeker bij kinderen in de basisschoolleeftijd al aan de orde is: leer ze merkvrij te zijn. Merkartikelen - of het nu om kleding, schoenen of fietsen gaat Ė zijn nu eenmaal heel veel duurder (en niet perse beter) dan hun merkloze equivalenten. Leer je kinderen al vroeg dat merkloos niet minder is. Dat scheelt veel geld gedurende de periode tot hun volwassenheid.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet