Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen op schoolkosten: voortgezet onderwijs

Auteur: Mister Money Maandag 31 augustus 2009
De vakantieperiode zit er weer bijna op. Binnenkort begint het gewone leven weer voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Gezinnen waarin veel kosten gemaakt worden, want naar school gaan is bepaald niet goedkoop. De overstap van de basisschool naar een middelbare school is niet alleen voor het kind groot, maar ook voor jouw bankrekening.

Materialen
Met schoolboeken alleen ben je er natuurlijk niet. Er moet een stoere agenda komen en nog een hele berg andere schoolspullen. Al die spullen moeten bovendien vervoerd worden in een schooltas. Op de spulletjes is veel te besparen door naar partijenwinkels te gaan. En op de schooltas juist door een dure te kopen, met garantie. Dat kost op termijn een stuk minder dan steeds weer een kapotte tas vervangen.

Diefstal
Middelbare scholen zijn doorgaans groot en krioelen van de pubers. Dat gecombineerd met het feit dat jouw tiener veel belangrijker dingen te doen heeft dan op zín spullen letten, maakt dat het diefstalrisico relatief groot is. Vooral bij dure sportschoenen, jassen en nieuwe fietsen. Een remedie is ze niet met spullen naar school te laten gaan die interessant zijn om te stelen. En anders: huur een kluisje en zorg voor een extra fietsslot.

Eigen verantwoordelijkheid
Leer je kinderen zo snel mogelijk zelf verantwoordelijk te zijn voor een aantal uitgaven. Geef ze een budget waarvan ze niet alleen leuke dingen hoeven te doen, maar ook hun kleding kopen, naar de kapper, hun telefoonkosten betalen en cadeautjes aanschaffen. Daarmee beseffen ze veel eerder wat alles kost, gaan op prijzen letten, leren vooruit kijken en keuzes maken. Niet meteen bijspringen bij tekorten: ze kunnen er ook zelf een oplossing voor verzinnen.

Tegemoetkoming schoolkosten
Afhankelijk van je inkomen kun je recht hebben op een tegemoetkoming in de schoolkosten van de Informatie Beheer Groep. Deze tegemoetkoming moet je zelf aanvragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet