Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Betalen op internet

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 20 november 2008
Het is toch wel erg lekker makkelijk. Je hoeft de deur niet meer uit als je iets nodig hebt, want eigenlijk kun je alles wel op het wereldwijde web aanschaffen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaan wel webshops voor. Fijn klikken om te zoeken naar iets leuks, om het vervolgens heel gemakkelijk te kopen. Okay, je betaalt meestal verzendkosten. Maar goed, het scheelt je veel tijd en parkeergeld om niet naar de stad te hoeven gaan. Je aankoop wordt nu handig thuisbezorgd.

De aankopen via Internet moeten natuurlijk ook betaald worden. Contant geld overhandigen aan de verkoper zit er niet in. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de webshops van geld te voorzien.

Vooruit of achteraf betalen
De meeste webshops willen hun centen het liefst voor de levering ontvangen. Daarmee loop je een risico: wat als het bestelde artikel nooit geleverd wordt? Misschien is het immers niet zoín betrouwbare partij en ontvang je de gevreesde baksteen in een doos van de postbode.

Met de nieuwe regels voor webwinkels kun je niet meer verplicht worden meer dan de helft vooruit te betalen; de rest betaal je dan na ontvangst van je bestelling. Tenminste: als de shop is aangesloten bij Thuiswinkel.org, de branchevereniging voor internetwinkeliers.

Helemaal achteraf betalen is nog veiliger, maar weer een risico voor de verkoper. Hoe kan die immers zeker weten dat hij zín geld zal ontvangen? Het is niet vreemd dat alleen grote internetwinkels als Bol.com en Wehkamp.nl bereid zijn dit risico te nemen. Het getuigt wel van service en kan mensen als klant binden. Als je de keuze hebt tussen twee shops met dezelfde prijs voor hetzelfde artikel kan de optie tot achteraf betalen de doorslag geven.

Een ouderwetse manier van het betalen van bezorgde spullen is onder rembours. Dan betaal je aan de postbode en weet je dus zeker dat je een pakje in je handen hebt op het moment dat je het geld overhandigt. Helaas mag je het pakket niet openmaken voordat je betaalt, waardoor het baksteen-risico nog steeds niet vermeden wordt met rembours. Het is bovendien een behoorlijk kostbare betalingswijze Ė kosten die aan jou doorberekend worden.

In dit artikel gaan we in op de verschillende manieren waarop je jouw aanschaf vooruit kunt betalen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet