Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

BeursGorilla verslaat AEX voor het 8ste jaar op rij!

Auteur: Mister Money Donderdag 3 januari 2008
De beleggende gorilla Jacko heeft ook in 2007 de AEX-index verslagen. Het huisdier van de website www.beursgorilla.nl behaalde het afgelopen jaar een rendement van 5,41 procent terwijl de AEX de laatste handelsdag afsloot met een jaarrendement van 4,1 procent. Het is alweer voor de achtste keer op rij dat de gorilla Jacko de belangrijkste graadmeter verslaat.

Jacko is het huisdier van de website www.beursgorilla.nl die het jaarlijks opneemt tegen de AEX-index door “bananenselecties” te maken. Iedere banaan staat voor een beursgenoteerd fonds, waarvan er maandelijks willekeurig één wordt gekocht en verkocht. De beleggingscarrière van Jacko begon in het jaar 2000. Sinds zijn debuut op de beursvloer (2000) wist hij met een ruim verschil te winnen, dit jaar werd op het eind van het jaar de spanning echter flink opgevoerd.

Tot november was er voor de beleggende gorilla geen vuiltje aan de lucht en leek de aap de AEX-index ruimschoots te verslaan. De laatste twee maanden werd ook Jacko geveld door de kredietcrisis en stortte zijn portefeuille in. Enkele dagen voor het einde van het beursjaar had de AEX-index nog een kleine voorsprong van 0,48 % en was het maar de vraag of de Jacko ook het achtste jaar zou winnen. Uiteindelijk sprintte de gorilla de AEX-index vlak voor de finishlijn voorbij. Het verschil tussen hen bedroeg 1,3 procent in het voordeel van de gorilla. De Midcap en Smallcap liet de gorilla dit jaar ver achter zich.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet