Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beursgorilla verslaat voor 11e keer de AEX

Auteur: Miss Money maandag 3 januari 2011
Beursgorilla Jacko heeft wederom de AEX index weten te verslaan met zijn aandelenportefeuille. Hiermee presteert de behaarde vermogensbeheerder van de financiŽle website www.beursgorilla.nl voor de elfde keer op rij beter dan de AEX. Met een rendement van ruim 10 procent leveren zijn willekeurig geselecteerde aandelen wederom een beter resultaat op dan de Nederlandse hoofdindex welke in 2010 een resultaat van bijna 6 procent behaalde.

Jacko begon het turbulente jaar 2010 met een vermogen van € 216.718,99 euro. Ondanks de onrust op de beurzen door de eurocrisis en speculaties afgelopen zomer over een dubbele dip, is het de beleggende gorilla weer gelukt het jaar af te sluiten met een positief rendement en de AEX voor de 11e keer op rij te verslaan.

BeursGorilla Jacko startte in 2000 zijn beleggingsavontuur en weet sindsdien ieder jaar de AEX te verslaan door maandelijkse willekeurig wissels uit te voeren in zijn aandelen portefeuille. In het nu elfjarige bestaan heeft Jacko een positief rendement behaald van 138,55 procent over zijn belegde vermogen. Hiermee weet hij de AEX behoorlijk naar de kroon steken. Deze index moest het de afgelopen elf jaar doen met een negatief rendement van -47,55 procent.

Over Jacko
Beursgorilla Jacko is de behaarde vermogensbeheerder van de website BeursGorilla.nl. In januari 2000 kreeg Jacko bij wijze van experiment 75 bananen. Elk van deze bananen correspondeerde met een in Nederland beursgenoteerd fonds. Met de eerste tien bananen (met corresponderende aandelen) die Jacko selecteerde, is zijn portefeuille samengesteld. Sindsdien wisselt Jacko elke maand: één fonds eruit en een nieuw fonds erin, allemaal geselecteerd middels het trekken van bananen door BeursGorilla Jacko. Centraal hierbij staat de totale willekeurige keuze van aandelen. Dit omdat er geen informatie van het onderliggende aandeel in de banaan tot uitdrukking komt. Het gehele experiment met BeursGorilla Jacko is bedoeld als knipoog naar de financiŽle wereld. Echter, BeursGorilla.nl wil met dit experiment mensen ook laten nadenken over beleggen, met name aangaande beloofde en gerealiseerde rendementen die geen garantie betekenen voor de toekomst.

Een compleet overzicht van het portfolio, de wissels en rendementen van Beursgorilla Jacko is te vinden op https://www.beursgorilla.nl/jacko.asp

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers