Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beurzen zakken verder weg

Auteur: Mister Money Vrijdag 27 juni 2008
Het gaat niet goed op de beurs, het lijkt of de kredietcrisis nieuw leven ingeblazen is. De AEX-index, de belangrijkste graadmeter van ons land, staat momenteel op ongeveer 423 punten. Dit is bijna exact dezelfde stand als tijdens de forse koersdalingen van januari dit jaar.

Net als begin januari kregen ook nu de financials rake klappen. Het aandeel Fortis verloor gisteren ruim 18 procent. Ook SNS Reaal kende een flinke koersval. De financiŽle instelling noteerde rond sluitingstijd bijna 6 procent lager. Niet alleen de Nederlandse beurs heeft het momenteel zwaar. Wereldwijd laten de indices een verlies zien.

Kredietcrisis, olie en inflatie
De grote boosdoener voor de wereldwijde koersdalingen is nog steeds de kredietcrisis (ook wel hypotheekcrisis genoemd). De bron van de crisis is dat Amerikaanse hypotheekverstrekkers op grote schaal ten onrechte hypotheken hebben verstrekt aan mensen die deze niet konden betalen. Het kredietprobleem sloeg over op zakenbanken die de hypothecaire leningen hadden overgenomen van de hypotheekverstrekkers. Banken hebben door de crisis vele afschrijvingen moeten doen. Ook de hoge olieprijs doet een duit in het zakje. De olieprijs brak opnieuw door de grens van 140 dollar en bereikte een nieuw record van 141,70 dollar. Daarnaast werkt de oplopende inflatie ook niet in het voordeel van de koersen. President van de Nederlandsche Bank Nout Wellink verwacht dat de inflatie dit jaar nog verder zal oplopen.

Lees ook:
Hypotheekcrisis, hoe zit dat nou?
Beurskrach: het kan erger

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet