Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bezuinig jij al op je auto?

Auteur: Mister Money woensdag 24 april 2013
De economische crisis hakt erin bij veel huishoudens. De werkloosheid stijgt, de huizenprijzen dalen, boodschappen en verzekeringen worden duurder etc.. Hierdoor zien steeds meer zich genoodzaakt te gaan bezuinigen. Maar liefst 70 procent van alle huishoudens heeft het afgelopen jaar ergens op bezuinigd, bleek deze week uit cijfers van het Nibud. 9 procent heeft zelfs de auto weg gedaan om te bezuinigen.

Ondanks alles is de auto de deur uit doen voor veel mensen nog een stap te ver, blijkt uit onderzoek van All Secur. 67 procent van de automobilisten zal onder geen beding de auto de deur uit doen.

Wel blijkt recent ui diverse onderzoeken dat automobilisten steeds meer bezuinigen op hun auto. Er wordt bijvoorbeeld minder langs de snelweg getankt (duurder dan binnen de bebouwde kom) en meer bij goedkope onbemande pompen. En automobilisten kiezen er vaker voor kleine schades zelf te betalen om zo te voorkomen dat ze hun ‘no claim korting’ verliezen en dus meer moeten gaan betalen voor de autoverzekering.

Helaas zijn er ook veel automobilisten die bezuinigen op zaken waar je dat beter niet op kunt doen. Zo worden onderhoud en reparaties vaker uitgesteld. Dit kan leiden tot erg gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld wanneer mensen met banden rondrijden die erg versleten zijn. Hierdoor neemt het slipgevaar toe
.
Wil je toch besparen op onderhoud? Dan kun je dit beter doen door bijvoorbeeld te kijken naar wat je zelf kun doen aan onderhoud in plaats van naar de garage te gaan. Je kunt bijvoorbeeld zelf koelvloeistoffen en ruitenwisservloeistoffen bijvullen. Controleer het peil van deze vloeistoffen altijd voordat je auto voor de APK naar de garage brengt. Anders loop je het risico dat zij deze voor je bijvullen en dat kost je weer extra geld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet