Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bezuinigen op koningshuis en ontwikkelingshulp

Auteur: Mister Money Donderdag 29 oktober 2009
De kredietcrisis is nog altijd nadrukkelijk aanwezig in ons land. Op Prinsjesdag werd duidelijk dat we na 2010 flink moeten gaan bezuinigen om het begrotingstekort te verkleinen. ďIedereen zal moeten inleverenĒ, zo luidde de boodschap van de minister van FinanciŽn, Wouter Bos.

Mister Money vroeg zich af waar de overheid de komende jaren volgens u op mag bezuinigen. Bijna 1300 mensen lieten hun voorkeur blijken. Een kleine 50% van de stemmers vindt dat er op het koningshuis bezuinigd mag worden. Dit jaar ontving onze koninklijke familie zoín 113 miljoen euro. Het is niet geheel duidelijk waar al dit geld van de belastingbetaler aan uitgegeven wordt. De kosten van ons koningshuis hebben dan ook voor veel discussie gezorgd in de Kamer en niet zonder enig succes. Zo wordt het schenkingsrecht beperkt en ook in de vliegkosten van de koninklijke familie wordt gesneden.

Een ander punt waarop bezuinigd mag worden is ontwikkelingshulp. Ruim 30% procent is deze mening toebedeeld. Jaarlijks trekt Nederland 4 miljard euro uit voor de ontwikkeling van arme landen. Ook op het gebied van defensie mag de overheid de hand op de knip houden. In de begroting is voor defensie ruim 8,4 miljard euro uitgetrokken. Een vijfde van de stemmers vindt dat deze kosten omlaag kunnen.

Heilige huisjes
Er zijn ook een aantal zaken waar de deelnemers liever niet op willen bezuinigen. Onderwijs en zorg kunnen worden bestempeld als Ďheilige huisjesí. Slechts 1% van de stemmers vindt dat de regering hierop mag besparen. Slechts 2% van de ondervraagden is van mening dat de overheid helemaal niet mag bezuinigen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet