Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Bijleenregeling en de fiscus
Op 1 januari 2004 werd de bijleenregeling ingevoerd door de Nederlandse overheid. De regeling moet huiseigenaren stimuleren om bij een verhuizing de overwaarde van de woning te gebruiken voor de financiering van hun nieuwe koopwoning. De insteek van de bijleenregeling is dat de overwaarde op een woning niet meer fiscaal aftrekbaar geleend kan worden.

Bijleenregeling 2014 - Verhuis je naar een nieuwe koopwoning en heb je je oude woning met overwaarde verkocht? Dan moet je de overwaarde investeren in de nieuwe woning om in aanmerking te komen voor volledige hypotheekrenteaftrek. Dat is in het kort wat de bijleenregeling inhoudt.
Bijleenregeling 2013 - Als je je huis verkoopt, is de verkoopsom in veel gevallen hoger dan de restschuld die je nog had op de woning. Als dit het geval is, heb je overwaarde. De overheid heeft bepaald dat je de overwaarde, het verschil tussen de verkoopsom en de restschuld, moet gebruiken om je nieuwe woning te financieren als je een nieuw huis gaat kopen. Doe je dit niet dan kan dit invloed hebben op je hypotheekrenteaftrek.
Bijleenregeling 2012 - De bijleenregeling is een belastingmaatregel waarmee de overheid in 2004 de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe heeft beperkt. Deze regeling houdt in dat er alleen rente van de belasting mag worden afgetrokken voor de aankoopwaarde van een nieuwe woning min het overwaarde van de oude woning.
Bijleenregeling 2011 - De bijleenregeling bestaat inmiddels al weer zeven jaar en is van de vele maatregelen die de overheid de afgelopen jaren heeft genomen om de hypotheekrenteaftrek te beperken. We zullen hier kort uitleggen hoe deze regeling werkt en wat dat betekent.
Bijleenregeling 2010 - De bijleenregeling in 2010. De bijleenregeling is dit jaar op een aantal punten gewijzigd. Zo is het vijf jaar termijn teruggebracht naar drie jaar. Dit kan voor veel mensen voordelig zijn.
Bijleenregeling 2009 - Woningbezitters die hun eigen woning verkopen en een andere aankopen, krijgen te maken met de bijleenregeling. De regeling wordt jaarlijks aangepast door de Nederlandse overheid.
Bijleenregeling 2008 - In 2004 is de bijleenregeling in werking getreden. Het doel van de regeling is om huiseigenaren te stimuleren om bij verhuizing de overwaarde van hun oude woning te investeren in het nieuwe huis.
Bijleenregeling 2007 - In 2004 is de bijleenregeling geďntroduceerd. De regeling heeft als doel om huiseigenaren te stimuleren om bij een verhuizing de overwaarde van hun huis te gebruiken voor de financiering van hun nieuwe woning.
Bijleenregeling 2006 - Eigen woningbezitters opgelet! Je krijgt met de bijleenregeling voor de eigen woning te maken als je na 1 januari 2004 een andere woning hebt gekocht en je jouw oude huis hebt verkocht.

Tips
Bijleenregeling belasting
Op 1 januari 2004 werd de bijleenregeling ingevoerd. De overheid wilde middels de bijleenregeling huiseigenaren stimuleren om is om bij een verhuizing de overwaarde van hun huis te gebruiken voor de financiering van hun nieuwe woning.
Bijleenregeling: wel of geen aftrek?
Als je jouw eigen woning verkoopt en een andere woning terug koopt, kan dat gevolgen hebben voor jouw (hypotheek)renteaftrek. Dit komt door de bijleenregeling. Op de website van de Belastingdienst vind je hier een handig rekenprogramma voor.
Fiscus bijleenregeling: toch mogelijkheden?
De bijleenregeling heeft ervoor gezorgd dat het moeilijker wordt om optimaal van de fiscale voordelen te profiteren. Toch zijn er wel een aantal mogelijkheden voor mensen die met de regeling te maken krijgen. Een financieradviseur kan jou hier meer over vertellen.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Overwaarde woning benutten Overwaarde woning benutten
De bijleenregeling en de overwaarde op een woning zorgen regelmatig nog voor onduidelijkheid. Ondanks dat regeling al weer enkele jaren bestaat is de inhoud voor vele nie... De bijleenregeling
Zoektocht naar een BKR hypotheek Zoektocht naar een BKR hypotheek
Niet iedereen kan bij een gewone kredietverstrekker terecht als zij een hypotheek willen afsluiten. Mensen die bijvoorbeeld een negatieve BKR code hebben worden bij regu... BKR hypotheken
Lenen bij je ouders Lenen bij je ouders
Voor starters die een eigen woning willen kopen zijn er door de strengere hypotheekverstrekking nu nog minder mogelijkheden dan voorheen. Een huis kopen met hulp van je o... Woning kopen


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?