Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bijzondere spaarrekeningen op een rij

Auteur: Annette Zeelenberg donderdag 12 december 2013
Voor wie verder zoekt dan een traditionele (internet)spaarrekening, zijn er heel wat mogelijkheden. Banken hebben namelijk tal van varianten op de gewone spaarrekening ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan klimrenterekeningen of spaarrekeningen met bonusrente. Deze bijzondere spaarvormen kunnen je onder bepaalde voorwaarden vaak een hogere rente opleveren.

Sparen hoge rente: We zetten vier bijzondere spaarrekeningen voor je op een rij.

Spaarrekening met bonusrente
Je ontvangt op deze spaarrekening niet alleen een basisrente, maar ook een bonusrente. Dat klinkt aantrekkelijker dan het is. Want de bonus betekent hier dat je een hogere rente krijgt over het laagste bedrag dat in een jaar op je spaarrekening heeft gestaan. Wanneer je tussentijds een groot bedrag opneemt of pas halverwege het jaar een bedrag groot bedrag stort, dan pakt de bonusrente dus lager uit. Omdat de basisrentes op deze rekeningen vaak erg laag zijn, ben je in dit geval gunstiger uit met een vaste hoge rente op een gewone spaarrekening. Ben je toch niet van plan om je spaargeld op te nemen, dan kunnen deze rekeningen wel aantrekkelijk zijn.

Klimrenterekeningen
Op deze spaarrekening krijg je een hogere rentevergoeding als je spaargeld langer op de rekening staat. De looptijd gaat in waneer je een bedrag op de rekening stort. Je krijgt dus verschillende rentepercentages uitgekeerd over bedragen die op verschillende momenten op de rekening zijn gestort. De rente wordt vooraf vastgesteld. Nadeel is dat de geboden effectieve rentetarieven meestal niet zo hoog zijn*. Vergelijk de rente die je in de loop van de jaren op een klimrenterekening krijgt daarom met de rente op een gewone spaarrekening.
*Bron: onderzoek Consumentenbond

Rentecertificaten
Met deze spaarvorm krijg je een vaste rente over een vaste looptijd. Rentecertificaten bieden je veel keuzevrijheid. Zo mag je zelf kiezen hoe lang je geld vaststaat en zelf bepalen wanneer je de rente krijgt uitgekeerd (per jaar, per maand of aan het einde van de looptijd).Tussentijds geld opnemen is wel mogelijk, maar dat is niet aan te raden omdat je vaak een hoge boete moet betalen.

Indexsparen
Met een indexspaarrekening maak je kans op een hoger rendement omdat je (voor een deel) profiteert van eventuele koersstijgingen. De spaarrekening is namelijk gekoppeld aan een gekozen beursindex, bijvoorbeeld de AEX. Vaak heeft het te behalen rendement een plafond waardoor je niet volledig meeprofiteert van een stijging van de index. Een ander nadeel is dat als de koers daalt, je geen of weinig rente ontvangt. Wel is er een garantie ingebouwd, je raakt je inleg nooit kwijt. Indexspaarrekeningen kennen meestal een bepaalde looptijd, variėrend van drie tot zes maanden tot zes jaar.

Let op! De namen en voorwaarden van deze spaarvormen kunnen per aanbieder verschillen. Verdiep je daarom altijd eerst in de voorwaarden van een spaarproduct en lees de financiėle bijsluiter!
Weten op welke spaarrekening je de hoogste rente krijgt? Ga naar de Mister Money Spaarmodule

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Sparen en de belasting, hoe zit dat?
Spaarrekeningen voor het goede doel
Spaarplan afsluiten, een slimme keuze?
Bijzondere spaardeposito’s op een rij

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiėle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet