Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Brave banken

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 15 april 2009
Vorige week werd het rapport van de Commissie Maas gepresenteerd over de toekomst van de banken. De kern: banken moeten hun klant weer centraal gaan stellen, in plaats van te gaan voor maximale korte termijn winsten en bijbehorende risico’s. Bij dat laatste staan immers de aandeelhouders centraal en die hoge winsten komen toch echt uit de zak van de klanten. We moeten weer koning worden bij onze brave banken. Zoals vroeger, toen er nog ouderwets degelijk gebankierd werd.

Het is natuurlijk onmogelijk om terug te gaan naar vroeger en dat hoeft toch ook niet? Mijn bank hoeft mij als klant niet veel aandacht te geven hoor, als internetbankieren maar goed en veilig geregeld is. En er inderdaad geen zodanige risico’s genomen worden dat de bank kan omvallen en ik een beroep moet gaan doen op de depositogarantieregeling.

Wat gaat er trouwens met die garantieregeling gebeuren? De tijdelijk verhoogde garantie tot € 100.000 per persoon per bank is verlengd tot 2010. Wat er daarna moet gebeuren, daar zijn de geleerden het nog niet over eens. In bovengenoemd rapport wordt voorgesteld dat de Staat gaat optreden als verzekeraar en dus garant staat voor het spaargeld. Is dat nu niet zo dan? Nee! Op dit moment draait niet de Staat op voor het uitbetalen van de gegarandeerde gelden, maar de gezamenlijke banken. Naar rato van hun marktaandeel op de spaarmarkt. Arme Rabobank…. Maar goed, als er een grote bank omvalt kan dat door de andere banken helemaal niet gedragen worden. Dus het systeem moet anders. Al stelt Wouter Bos wel dat de verantwoordelijkheid bij de banken moet blijven, en niet voor rekening van de overheid moet komen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet