Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Broekriem aan of juist los laten hangen?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag19 februari 2009
Het zijn barre tijden. De economische crisis breekt nu pas echt goed door. De kranten staan bol van de massaontslagen en daarvan is het einde nog lang niet in zicht: het CPB voorspelt een enorme werkloosheid in 2010. En op de 11 mensen is volgens deze cijfers tegen die tijd werkloos. Daar schrikken we met zn allen toch wel even van.

De regering is druk met nadenken over hoe ze hiermee om moeten gaan. De economie moet gestimuleerd worden maar tegelijk mag het overheidstekort ook weer niet teveel oplopen. Dat zijn twee lastige doelstellingen in de huidige situatie. De economie stimuleren doe je door ervoor te zorgen dat mensen en bedrijven geld blijven uitgeven. Wat nu als die geen geld hebben om uit te geven of het niet durven omdat ze met bange ogen naar de toekomst kijken?

Kijkend naar het grote geheel van de economie is het niet handig als iedereen nu aan het besparen slaat. Dan geven we immers minder uit wordt er bij bedrijven nog minder verkocht gaan er nog meer bedrijven over de kop komen er nog meer werklozen die hebben weer minder om uit te geven.

In de praktijk kijken wij natuurlijk als eerste naar onze eigen bankrekening. We willen ervoor zorgen dat we nu en in de toekomst gewoon te eten hebben en het liefst ook leuke dingen kunnen blijven doen. Wie angst heeft voor ontslag zal daarom nu geen luxe uitgaven doen maar een buffer opbouwen voor als de vrees waarheid wordt. En besparen op de dagelijkse uitgaven om die spaarpot nog sneller te laten groeien. Of simpelweg omdat het nodig is doordat het inkomen al teruggevallen is.

Bij het bepalen van het eigen uitgavengedrag gaat de consument echt niet bedenken wat het beste is voor de economie. Ieder voor zich, Bos en Balkenende voor ons allen dan maar.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officile vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financile nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet