Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bromfietsverzekering

Bromfietsen-, scooters- en snorfietseigenaren zijn verplicht om een WA verzekering voor hun voertuig af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die aan derden wordt toegebracht. Maar je kunt je brommer, scooter of snorfiets voor meer zaken verzekeren. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie over de verschillende bromfiets-, scooter- en de snorfietsverzekeringen. Daarnaast worden de verschillen tussen de verzekeringen uitgelegd en krijg je nog wat tips mee.

Informatie bromfietsverzekering
Aanschaf van een bromfietsverzekering
Een WA verzekering voor je bromfiets, scooter, of snorfiets afsluiten kan bijna bij iedere verzekeraar. Zonder deze verzekering rondrijden is volgens de wet ook strafbaar. Naast de WA verzekering kan je kiezen voor een beperkt casco of een volledig casco verzekering. Wat het verschil is tussen deze verzekering wordt onder het kopje "Wat is een bromfietsverzekering" uitgelegd.

Als een bromfietsverzekering afsluit lees dan goed de voorwaarden door. Daarnaast is het ook verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Het bedrag dat je maandelijks aan premie moet betalen kan per verzekeraar nogal verschillen. Een aantal maatschappijen past ook een zogenoemde no-claimkorting toe.

Naast de verschillende WA verzekeringen is het ook mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Eén van de bekendste is de schade opzittende verzekering. De bestuurder en maximaal één medepassagier zijn met deze aanvullende verzekering verzekerd van een éénmalige uitkering, door een ongeval met de brommer. Er wordt alleen uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Daarnaast kan je ook een rechtsbijstandsverzekering verkeer afsluiten. Deze verzekering zorgt voor juridische steun naar aanleiding van een conflict na een aanrijding. Je kan hierbij denken aan schade, waardevermindering van je bromfiets of letsel.

Mocht je brommer, scooter of snorfiets een oldtimer zijn dan kan je hiervoor een speciale oldtimer verzekering afsluiten. Het voertuig moet wel aan bepaalde eisen voldoen om hier in aanmerking voor te komen. Zo moet het voertuig ouder dan 25 jaar zijn en mag deze niet harder dan 45 km per uur kunnen.
Alternatieven bromfietsverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?