Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Caravanverzekering

Jaarlijks gaan er honderdduizenden Nederlanders mee op reisÖ de caravan. Als je met je "mobiele" huis op vakantie gaat is het wellicht verstandig om hier een aparte verzekering voor af te sluiten; de caravanverzekering. Mister Money legt uit wat de verzekering precies inhoudt en waar je op moet letten als je een caravanverzekering afsluit.

Informatie caravanverzekering
Aanschaf van een caravanverzekering
Mocht je een caravanverzekering willen afsluiten, wil de verzekeraar altijd een aantal zaken weten over de caravan zoals het type caravan en het bouwjaar. De premie die je voor de verzekering moet betalen is hier mede van afhankelijk. Daarnaast betaal je extra geld voor de verschillende extra dekkingen. Zo kan je bijvoorbeeld ook de inboedel van je caravan verzekeren.

De meeste verzekeraars hebben in de verzekering standaard hulpverlening en wettelijke aansprakelijkheid meeverzekerd. Mocht je schade aan je caravan krijgen moet je wel rekening houden met een eigen risico van ongeveer 75 euro. Als de schade is veroorzaakt door natuurgeweld (bijvoorbeeld hagel) kan het eigen risico bedrag hoger liggen. Sommige verzekeraars belonen hun klanten voor schadevrije jaren door het eigen risico te laten vervallen.

Als je besluit een caravanverzekering af te sluiten vergelijk dan altijd (online) de verschillende aanbieders. De ene verzekering kan een stuk goedkoper zijn dan de andere. Daarnaast kunnen de voorwaarden en uitsluitingen per verzekeringsmaatschappij verschillen. Schade aan de caravan die wordt veroorzaakt door een hoge waterstand wordt bijvoorbeeld niet door iedereen vergoed.
Alternatieven caravanverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?