Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vakantiegeld

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 24 juni 2009
Ik wrijf het je maar direct in: als jij dit leest ben ik aan het genieten van de Griekse zon. Om met een gerust hart weg te kunnen zit ik me nu suf te werken om alles te schrijven wat er geschreven moet worden. Zoals deze column voor Mister Money. Waar kan deze dus anders over gaan dan … vakantie?

Natuurlijk over geld en vakantie, we blijven wel bij het thema van deze site. Waar denk ik aan bij die woordencombinatie? Allereerst aan vakantiegeld. Sinds ik als freelancer werk heb ik daar helaas niets meer mee te maken. Mijn opdrachtgevers storten in mei niet zomaar 8% van mijn inkomsten over het afgelopen jaar op mijn rekening. Jammer, maar ach. Gelukkig hadden we wel genoeg geld beschikbaar om een leuke vakantie te boeken.

Op vakantie gaan kost immers geld. Hoeveel, dat ligt er maar aan wat je waar gaat doen. En wanneer je gaat. Mijn oudste zoon is vier jaar, dus wij kunnen nog buiten de schoolvakantie weg. Dat is na deze zomer afgelopen, dan moeten wij ook geloven aan de prijzen van het hoogseizoen. Zal dat invloed hebben op onze vakantiekeuze? Ik denk het wel… op vakantie gaan mag best geld kosten, maar er zijn grenzen.

Mijn schoonvader zou me zeker tegenspreken als hij deze column zou lezen. Als rechtgeaarde Italiaan heeft hij een motto als het gaat over vakantie. ‘Wat iesse vakantie? Geld oppe maken!”. Mocht je fronsend denken dat ik qua typen wel erg duidelijk aan vakantie toe ben: het is fonetisch. Mijn tweejarige zoon begint zijn opa’s uitspraak van de Nederlandse taal inmiddels ook al te corrigeren. ‘Nee opa, jij zegge niet goed’.

Maar goed, voordat ik me verlies in verhalen over mijn schoonvader en kinderen, we hadden het over geld. Wij zullen niet heel veel opmaken denk ik: we gaan all-inclusive. Vrij vroeg geboekt, zonder angst voor de crisis. De reisbureaus hebben van die crisis behoorlijk last naar het schijnt. Veel mensen hebben hun geld liever apart gehouden voor onvoorziene omstandigheden, dan er een reis mee te boeken. De hoop van de reisbranche is nu gevestigd op de last-minutes. Je zou verwachten dat er dan alsnog veel geboekt wordt: in alle onderzoeken naar de besteding van het vakantiegeld is toch wel naar voren gekomen dat mensen gewoon op vakantie gaan, crisis of geen crisis.

Zit jouw vakantie er ook al aan te komen, of houd je het geld op je spaarrekening en blijf je thuis? Hoe dan ook wens ik je veel plezier… vanuit mijn ligstoel bij het zwembad!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet