Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wisselen maar

Auteur: Miss Money Woensdag 11 november 2009
Het is weer zorgverzekering tijd. Na jarenlang trouw te zijn geweest aan mijn zorgverzekeraar heb ik besloten om dit jaar te gaan wisselen. De reden is doodeenvoudig: ik wil niet langer te veel betalen en verzekerd zijn voor zaken waar ik waarschijnlijk nooit gebruik van ga maken. Het is crisis en alle bespaarmogelijkheden helpen!

Angst voor de paarse krokodil heb ik niet, er bestaat immers een opzegservice waardoor het wisselen van zorgverzekering vrij eenvoudig is. Nee, bij mij is het gewoon pure luiheid dat ik niet eerder ben overgestapt. Het doorspitten van polissen is een saaie klus, maar kan wel zeer rendabel zijn. Daar ben ik inmiddels wel achtergekomen. De basisverzekering is overal hetzelfde, maar hier zijn al grote premieverschillen in te vinden. Maandelijks kun je al snel zes euro besparen.

Bij de aanvullende verzekering wordt het nog veel gekker. Waarom ben ik in hemelsnaam verzekerd voor accupunctuur, terwijl ik bang ben voor naalden en niet geloof in alternatieve geneeswijzen? Ook de uitgebreide dekking voor kraamzorg heb ik voorlopig niet nodig, want een gezinnetje stichten staat niet in de planning. Toch betaal ik hier wel maandelijks voor.

Geen uitgebreide aanvullende zorgverzekering meer voor mij, maar gewoon een verzekering voor zaken die ik echt gebruik: tandarts, bril en fysiotherapie. 140 euro per maand? Nee dank je, dit kan echt veel goedkoper! Vergelijken kost tijd, maar kan zeer lonend zijn. Geloof mij maar.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet