Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgverzekering 2011, overstappen of niet?

Auteur: Mister Money woensdag 10 november 2010
Een groot deel van de zorgpremies voor 2011 is inmiddels bekend en de tijd om na te gaan denken over overstappen is daarmee ook weer aangebroken. Toch lijkt er vooralsnog weinig animo onder verzekerden om over te stappen. Vreemd natuurlijk, want je kunt er een hoop euroís mee besparen.

Zeker dit jaar loont het misschien nog wel meer dan anders je te gaan oriŽnteren op de premies van verschillende aanbieders. De basispremie ligt in 2011 namelijk gemiddeld tien procent hoger dan in 2010.

Ook ik ga dit jaar maar eens verder kijken dan de verzekeraar waar ik al een aantal jaren een zorgverzekering heb. Dat ik dit nog niet eerder heb gedaan, komt eigenlijk doordat ik vind dat een het bij een zorgverzekering niet alleen maar om de premie moet draaien. Ik wil natuurlijk ook gewoon dat ik een goede dekking heb en erop kan vertrouwen dat de vergoeding van zorgkosten goed geregeld is. En om eerlijk te zijn kost het vergelijken van polissen nu eenmaal tijd.

En dan is er ook nog de vraag hoe hoog het eigen risico is wat ik wil lopen. Het lijkt natuurlijk aantrekkelijk om dit te verhogen en zo minder premie te hoeven betalen. Maar een ongeluk zit natuurlijk altijd in een klein hoekje. Zeker als je ergens voor naar het ziekenhuis moet, kan een hoog eigen risico je behoorlijk wat geld kosten.

Met alleen een basisverzekering ben je er vaak nog niet. Veel mensen hebben ook een aanvullende verzekering nodig. Als brildrager zou ik natuurlijk een aanvullende verzekering kunnen afsluiten om hiervoor kosten vergoed te krijgen. Alleen zijn brillen niet zo duur dat ik die kosten niet zelf kan betalen. Ik heb daarom een paar jaar geleden besloten me hier niet extra voor te verzekeren.

Over het aanvullend verzekeren van tandartszorg twijfel ik nog. Nu heb ik gelukkig al een paar jaar geen gaatjes meer gehad, maar mijn tandarts vind het nog wel regelmatig nodig om tandsteen te verwijderen als ik op controle kom. Dat brengt dus wel extra kosten met zich mee.

Het gaat dus nog wel een hele klus worden om een goede beslissing te nemen voor mijn zorgverzekering voor 2011, maar als dat betekent dat ik tot wel meer dan honderd euro per jaar kan besparen, heb ik dat er graag voor over.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet