Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Commissieregen

Auteur: Mister Money Woensdag 3 februari 2010
De eerste maand van het nieuwe jaar konden we nauwelijks om een woord heen: commissies. Er was een commissie-Davids die onderzoek deed naar de Nederlandse steun voor de Amerikaanse inval in Irak. De conclusies logen er niet om. Zo werd onder andere duidelijk dat er geen volkenrechtelijk mandaat was voor de Amerikaans-Britse inval. Ondanks alle ophef en kritiek, rolden er geen koppen in het kabinet .

De commissie-Frijns mocht onderzoek doen naar het beleggingsbeleid van pensioenfondsen. De enorme verliezen op de beurs waren hier de aanleiding voor, maar het onderzoek liep terug naar 1990. De getrokken conclusies had ik zelf niet beter kunnen bedenken. De fondsen zijn uit op een zo hoog mogelijk rendement, zonder echt naar de risico’s te kijken. Een andere commissie die in opdracht van minister Donner werkte, was de commissie-Goudswaard. Ook bij dit onderzoek stond het pensioen centraal. De commissie kwam met een vrij voor de hand liggende conclusie: het pensioenstelsel moet op de schop. Dit hadden we in 1980 ook kunnen bedenken, we wisten immers dat de vergrijzing eraan kwam.

Dan is er nog de commissie-De Wit die onderzoek doet naar het ontstaan van de kredietcrisis. Iedereen die maar iets betekent in de financiële wereld wordt live op televisie vriendelijk ondervraagd over de economische malaise. Ik ben benieuwd of al dit gebabbel om de hete brij heen iets gaat opleveren. Een schuldbekentenis heb ik tot nu toe niet gehoord, maar het onderzoek is nog lang niet afgelopen en er is dus nog hoop.

De commissieregen van januari heeft bij mij wel voor een aantal vragen gezorgd. Waarom wordt een commissie opgesteld als we toch niks met de resultaten gaan doen? Misschien moet er eens een commissie worden opgesteld die onderzoek gaat doen naar het nut van commissies. Dan zijn we waarschijnlijk van een heleboel commissies verlost…

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet