Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Creatief met geld in 2009

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 24 december 2008
De laatste nieuwsbrief van 2008… pffff, wat hebben we een waanzinnig jaar achter de rug als het over geldzaken gaat! De kredietcrisis die in eerste instantie ver van ons bed leek kwam keihard binnen in Nederland, met alle gevolgen van dien. Het einde ervan is bovendien nog lang niet in zicht, dus wat zal ons te wachten staan in 2009?

De nieuwsberichten over grote ontslagrondes bij bedrijven maken me niet erg vrolijk, moet ik zeggen. Wat kun je doen als het geld dat op je bankrekening binnenkomt ernstig terugloopt? Het klinkt zo suf om te zeggen: niet bij de pakken neer gaan zitten. Zolang je zelf niet een enorme inkomensteruggang hebt hoeven verwerken is het immers makkelijk praten. Toch lijkt me het beste dat je doen kunt: nuchter kijken naar de situatie die voor je staat en proberen er zo creatief mogelijk mee om te gaan.

Creatief door het vinden van slimme wegen om geld te besparen. Zoek maar eens op internet: er zijn talloze bespaartips te vinden. Soms is het dubbeltjeswerk, maar alle kleine beetjes zijn bij elkaar een grote berg. Besparen kun je als een zware last zien. Het is natuurlijk leuker om gewoon geld uit te kunnen geven zonder erover te hoeven nadenken. Je kunt er ook anders tegenaan kijken: zie het als een uitdaging om op handige manieren minder geld uit te geven. Dat hoeft zich niet te beperken tot mensen voor wie besparen bittere noodzaak is: je spaarvarken kan vast wel extra spek gebruiken.

Je kunt ook creatief aan de slag gaan met zoeken naar manieren om extra geld te verdienen. Als je jezelf nergens te goed voor vindt zijn er allerlei mogelijkheden. Verdiep je eens in de kansen die internet je biedt op dat vlak. Kijk wel uit met organisaties die je laten betalen voor informatie of een startpakket: daar ben je doorgaans alleen maar geld aan kwijt, en tot verdienen zal het niet komen.

Graag wens ik jullie allemaal een prettige, zorgeloze Kerst – een veilig en gezellig uiteinde en een 2009 vol creativiteit met geld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet