Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Creditcard: het acceptatiebeleid

Auteur: Mister Money maandag 12 december 2011
De populariteit van de creditcard is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het plastic betaalpasje wordt onder meer gebruikt om vliegtickets, hotelovernachtingen en internetaankopen mee te betalen.

Bij het afrekenen met een creditcard zijn drie partijen betrokken. De eerste partij is de klant (de houder van de kaart), dan is er dan acceptant (degene van wie een product of dienst gekocht wordt) en tot slot is er nog de creditcardmaatschappij die de kaart heeft uitgeven.

Bij verschillende banken en bedrijven kan tegenwoordig een creditcard aangevraagd worden. De bekendste creditcardnetwerken zijn Visa, Mastercard en American Express. Vaak moet de aanvrager aan een aantal eisen voldoen om daadwerkelijk een creditcard te bemachtigen. Een hogere bestedingslimiet op de kaart zorgt voor strengere eisen vanuit de verstrekker. Dit heeft onder meer te maken met de werking van de kredietkaart.

BKR en creditcard
Mensen die een creditcard aanvragen, worden getoetst bij het BKR. Er wordt gekeken of deze mensen andere leningen of creditcards hebben. Afhankelijk van het acceptatiebeleid van een maatschappij wordt wel of geen creditcard verschaft. Als een creditcard wordt uitgeven, dan wordt dit ook gemeld bij het BKR. Zo weten andere kredietverstrekkers dat een kaart met een bepaald maximum is uitgegeven.

Werkwijze
Wie iets koopt met een creditcard, gaat eigenlijk een korte lening aan. De creditcardmaatschappij schiet in principe de aankoop voor. Vervolgens wordt het uitgegeven bedrag van de rekening afgeschreven. Dit overschrijven is over het algemeen een maandelijkse aangelegenheid. De houder van de pas kan ervoor kiezen dat het bedrag ineens of gespreid wordt terugbetaald aan de maatschappij. Als er gekozen wordt voor de laatste optie, dan moet de kaarthouder rekening houden met een zeer hoge rente. 

Bekijk voor meer informatie over creditcard ook het weblog bankproducten.wordpress.com

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Creditcard: wat zijn de kosten?
Creditcard en internet
Wat is een creditcard?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek