Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Creditcard: wat zijn de kosten?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) woensdag 18 december 2013
Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheden van een creditcard. Het is immers algemeen en wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Daarnaast is de plastic betaalpas makkelijk in gebruik: even door de gleuf, handtekening zetten en klaar. Dit kan in winkels, restaurants en is ook handig voor internet aankopen. Zelfs het opnemen van contant geld behoort tot de mogelijkheden.

Aanschaf
Toch is de creditcard een kredietvorm en daar zijn altijd kosten aan verbonden. Zo is er meestal een jaarlijkse bijdrage (lidmaatschapskosten), welke kunnen oplopen tot ruim 45 euro voor een reguliere kaart met een bestedingsruimte van ongeveer 1.500 Ė 3.500 euro per maand. Creditcards met een hogere bestedingsruimte, kennen vaak ook een hogere jaarlijkse bijdrage. Voor studenten zijn er cards met aangepaste ruimte en bijdrage.

In combinatie met het openen van een rekening of andere producten bij een bankinstelling worden kortingen gegeven op de bijdrage.

Gebruik
Als er gebruik wordt gemaakt van een aflossing in termijnen na gebruik van een creditcard kan de rente op jaarbasis oplopen tot maximaal 15 procent. Wordt het in éénmaal van de lopende rekening afgehouden, dan wordt doorgaans geen rente in rekening gebracht.

Tevens worden kosten in rekening gebracht bij een transactie bij contant geld opnemen. Deze kunnen per aanbieder sterk verschillen, maar liggen doorgaans rond de 4,50 euro per opname. Het overige (betaal)gebruik kan gratis zijn binnen de eurolanden. Voor de overige landen wordt vaak wel een vergoeding gevraagd.

Er kan maandelijks opgenomen worden tot het kredietlimiet en in enkele gevallen er overheen. Het gevolg kan dan wel een (fikse) boete zijn voor de overschrijding.

Extra service faciliteiten
Naast de kosten, krijg je behalve een kredietfaciliteit soms ook extra voordelen bij de kaart. Deze kunnen per aanbieder en per kaartsoort verschillen. Doorgaans kan gedacht worden aan:
 • Aankoopverzekering van producten met een creditcard tegen verlies, diefstal en beschadiging van de aangekochte producten variŽrend van 180 dagen tot een heel jaar.
 • Mogelijkheid tot (dure) gespreide betaling
 • Indien een reis is betaald met de kaart, kan bij lange vertraging van de vlucht een maximale vergoeding worden ontvangen.
 • Bij de huur van een auto met de kaart kan het eigen risico verzekerd zijn en eventuele rechtsbijstand tot bepaalde maxima.
 • Telefonisch hulpdiensten bij creditcard gerelateerde problemen
 • Pincode voor pinnen.
Kosten voor de verkoper
Een verkoper die zijn klanten de mogelijkheid biedt om met de creditcard te betalen, geeft een ondernemer twee voordelen: Er zijn geen contanten in huis en hij krijgt het bedrag vrijwel direct overgemaakt. Groot nadeel is, dat er enkele procenten aan onkosten vergoeding afgedragen moet worden.

Een klant kan hier voordeel mee doen; als er contact betaald wordt in plaats van met de kaart, kan een kleine korting worden bedongen!!

Voordat je over gaat tot de aanschaf van een creditcard dien je een goede vergelijking te maken. De kosten, de bestedingsruimte en de extra service- faciliteiten dienen in een goede verhouding aan je wensen te voldoen.

Klik hier en ga de verschillende creditcards vergelijken

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wat is een creditcard?
Creditcard en internet
Creditcard: het acceptatiebeleid

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet