Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Crisis!

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 18 februari 2009
Okay, nu is het echt officieel heel erg crisis met een hoofdletter C De cijfers die het Centraal Plan Bureau gisteren presenteerde maken niemand blij denk ik zo. Crisis wat een crisis! Als ik van achter mijn PC naar buiten kijk zie ik niets bijzonders. Ja, een leeg schoolplein, want het is vakantie. Ik vind het een beetje een vreemde gewaarwording, zon economische crisis.

Het dagelijkse leven verandert er in beginsel niet door. Voor wie zn baan houdt tenminste. Wie gewoon iedere maand geld op de bankrekening ziet binnenkomen en daarmee de uitgaven in die maand kan bekostigen wordt niet direct geraakt door de crisis. Dat is wel anders voor wie getroffen wordt door n van de vele ontslagacties waar de kranten bol van staan.

Wat een achtbaan is het zeg Toen de hypothekenellende in Amerika begon kregen we wel vragen over de gevolgen daarvan voor ons in Nederland. Zoals velen met mij schatte ik dat heel verkeerd in: bij ons zou dit niet zo kunnen gebeuren. Immers, de hypotheekverstrekking in Nederland is veel behoudender. Nu hebben wij natuurlijk niet die enorme problemen met hypotheken gekregen. En de huizenmarkt houdt zich vooralsnog ook wel aardig staande: de prijzen zijn niet echt ingestort de verkoopvolumes echter wel. Dat zal vast wel tot prijsdalingen gaan leiden, dat kan eigenlijk niet anders.

Dat de hypothekencrisis de inleiding zou zijn naar een complete wereldwijde economische crisis hebben volgens mij weinig mensen vermoed. Nu ben ik niet zo waanzinnig macro-economisch onderlegd dat ik het allemaal kan beredeneren en volgen hoor. Komt dit nu allemaal door die verkeerde kredietverstrekking aan de andere kant van de wereld? Of is dat alleen maar een aanjager geweest van een crisis die er toch wel gekomen zou zijn?

Waar gaat het naartoe? Ik durf er geen zinnig woord over te zeggen. Een enorm aantal werklozen ligt in het verschiet en dat is niet best. Niet best voor de mensen die het betreft en niet best voor de economie. Het risico van een draaikolk naar beneden is aanwezig ik ben benieuwd wat de regering aan maatregelen gaat treffen. Leuker kunnen we het niet maken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financile nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet