Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

CV en sollicitatiebrief

Auteur: Mister Money dinsdag 8 januari 2013
Je hebt goed onderzocht wat je wilt qua baan en werkgever. In 'Een baan zoeken' hebben we beschreven op welke manieren je de juiste baan kunt vinden. Om die ook werkelijk te krijgen is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert. In real life, als je met mensen praat over jouw doel. En zeker ook op papier in je CV en sollicitatiebrief.

Wie een baan zoekt, werkt vaak met een standaard CV. Veel mensen besteden hier eenmalig aandacht aan en gebruiken dat document vervolgens bij iedere sollicitatie. Je kunt het beter anders doen! Het is niet zo dat één CV geschikt is voor elke sollicitatie die je doet. Je mag je CV best aanpassen aan de doelstelling en de specifieke baan. Voor de ene baan is jouw opleidingsachtergrond heel passend, voor de andere moet je het misschien hebben van je werkervaring. Er is niets mis mee om je CV dan net even anders in te delen waardoor de nadruk ligt op hetgeen goed past bij de baan waar je op solliciteert.

Meerdere doelstellingen = meerdere CV’s
Je hoeft je in je zoektraject niet perse te richten op maar één doelstelling. Heb je verschillende doelen geformuleerd, dan horen daar ook verschillende CV’s bij. Het is ook verstandig om de doelstelling centraal te stellen in je CV: dus niet alleen een opsomming te geven van wie je bent en wat je hebt gedaan, maar zeker ook duidelijk beschrijven wat je wilt.

Geen standaard sollicitatiebrief
Als je een sollicitatie serieus neemt, stuur je de werkgever geen standaardbrief. Met alleen adressering en aanhef wijzigen gaat het maken van een brief sneller, de kans op succes is echter veel kleiner. De brief moet prikkelen en aanspreken, duidelijk maken dat je echt wilt gaan voor deze baan. Motiveer daarom specifiek waarom deze baan en deze werkgever bij jou passen. Maak er geen glad verhaal van: probeer zo persoonlijk mogelijk over te komen. Hoe moeilijk dat ook is op papier. Het kan net het verschil maken tussen de stapel: ‘uitnodigen’ en de stapel ‘afwijzen’.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Een baan zoeken
Op naar je eerste baan
Het sollicitatietraject – Sollicitatietips
Jobhoppen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken