Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reisverzekering: de actieve vakantie

Auteur: Mister Money woensdag 20 november 2013
Vakantie vieren kan je op verschillende manieren doen. De één kiest voor een all-in vakantie in Turkije. Lekker zonnebaden op het strand of cocktails drinken bij het zwembad. Het is tenslotte vakantie, tijd om uit te rusten. Voor de ander kan de vakantie niet sportief of wild genoeg zijn. Let wel: activiteiten als deltavliegen of raften vallen vaak niet binnen de reisverzekering.

Een standaard reisverzekering dekt schade die je oploopt tijdens de vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de dokter, omdat je op een kwal bent gaan staan of een financiële vergoeding omdat je fototoestel gestolen is.

Ben jij een actieve vakantieganger? Dan heb je aan een standaard reisverzekering vaak niet genoeg. De ‘standaard’ reispolis sluit namelijk een flink aantal sporten en activiteiten uit. Mocht er bijvoorbeeld tijdens het wildwater raften iets gebeuren, dan ben je hiervoor met een standaard reisverzekering (vaak) niet verzekerd.

Uitsluitingen
Een flink aantal activiteiten rekenen verzekeraars onder de zogenoemde risico activiteiten. Zo worden duiken, mountainbiken, abseilen, parasailing, wildwater-kayakken vaak uitgesloten in de standaard reisverzekering. Daarnaast zijn de vaak dure uitrustingen en benodigdheden, die je voor een dergelijke sport nodig hebt, niet meeverzekerd.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die speciale clausules kennen voor onderwatersporten, bergsporten en parasailing. Er zijn ook een aantal verzekeraars die gespecialiseerd zijn in verzekeringen voor de actieve vakantieganger. Zo bestaan er speciale outdoorpolissen of adventure- en survivalverzekeringen. Deze polissen dekken schade aan het materiaal, maar ook ‘schade’ aan jezelf. Mocht je tijdens het abseilen je pols breken, dan ben je dus verzekerd. Voor één activiteit is het overigens onmogelijk om je te verzekeren: bungeejumpen. Deze ‘sport’ wordt in alle bestaande clausules en speciale verzekeringen uitgesloten.

Houd je wel van een beetje actie tijdens de vakantie? Lees dan voor je op reis gaat goed de polisvoorwaarden door. Het komt immers regelmatig voor dat mensen denken verzekerd te zijn, terwijl dat niet zo is.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Reisverzekering: de wintersportverzekering
Reisverzekering: de wereldreis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!