Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De echte beursgorilla is opgestaan

Auteur: Mister Money Vrijdag 27 februari 2009
Vorige week bleken er ineens twee beursgorilla’s te zijn. De originele gorilla, Jacko van beleggingswebsite BeursGorilla.nl, was hier natuurlijk niet blij mee. Met zijn negen jaar ervaring als belegger heeft hij het meeste recht op de titel. Gorilla Jacko heeft daarom de handschoen opgepakt en is de strijd met succes aangegaan.

Routinier Jacko was natuurlijk niet blij met een tweede beursgorilla. In een reactie laat Sieto de Vries, beheerder van BeursGorilla, weten: “het kopiëren van een idee is al een teken van weinig creativiteit, maar daar dan ook nog hetzelfde merk aan plakken is onacceptabel.” De gorilla van Business Nieuws Radio mag vanaf nu de aanduiding ‘Beursgorilla’ niet meer gebruiken. De walnootetende amateur gaat voortaan door het leven als de ‘Aandelenaap’.

Over Jacko
De Berlijnse gorilla Jacko versloeg vorig jaar voor de negende keer op rij de AEX index. Met zijn jarenlange ervaring is hij het langst beleggende dier dat zich richt op de Nederlandse aandelenmarkt. Niet eerder in zijn carrière als belegger haalde Jacko een lager rendement dan de AEX. Het beste resultaat dateert van 2000, zijn startjaar. Beursgorilla Jacko belegt op basis van stockpicking. In plaats van walnoten, peuzelt hij elke maand een banaan die correspondeert met een aandeel van de Nederlandse indices. Op die manier ruilt hij maandelijks een aandeel van zijn portefeuille voor een ander.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet