Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

1 maart voorbij; de voorlopige balans

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Donderdag 2 maart 2006
Tot 1 maart kon een verzekerde zijn huidige zorgverzekering gemakkelijker opzeggen, dan normaal het geval zou zijn. Tot 1 mei 2006 kan cq moet iedereen verzekerd zijn en kan nog een verzekering kiezen met terugwerkende kracht. Dit kan eventueel nog met verminderde medische acceptatie zijn. Inmiddels wijzen de eerste cijfers uit, dat ongeveer 20% van de nederlanders een andere zorg-verzekeraar heeft gekozen. Een percentage wat geen enkele partij had verwacht. Hier enkele gevolgen van deze mega-switch.

Een grote meerderheid van de nederlanders is direct of indirect verzekerd bij VGZ, CZ, Agis, Achmea of Menzis. Voorlopige voorzichtige cijfers wijzen erop, dat VGZ en CZ ieder groeien met 100.000 nieuwe verzekerden, Achmea kan er 300.000 bijschrijven, Menzis zit ook op groei en Agis lijkt af te stevenen op een verlies van 430.000 verzekerden.

Het verlies is volgens Agis te wijten aan de massale overstap van verzekerden naar prijsdumpers en de goedkopere collectieve contracten. Het gevolg bij Agis zal zijn, dat er honderden gedwongen ontslagen kunnen vallen.

Ook aan de winst-zijde zijn problemen; Zorgverzekeraar VGZ had zo 1 maart tienduizenden nieuwe klanten nog niet afgemeld bij de oude verzekeraar. Indien de oude verzekeraars zich strikt aan de 1-maart-datum houden, dan kunnen deze mensen zich pas weer melden bij VGZ per 1 januari 2007.

Verder zijn er aan 'verliezers-en winnaarszijde' nog altijd veel andere administratieve problemen; zo hebben veel mensen nog geen bevestiging van ontvangt van de nieuwe zorgverzekeraar gehad, laat staan een bewijs van inschrijving of polis. Ook het uitbetalen van de no-claim levert de nodige administratieve rompslomp op.

Ook is inmiddels gebleken, dat veel mensen zich iets bewuster zijn geworden van zorg-kosten en zich in de dekking-voorwaarden hebben verdiept. De algemene tendens is dat er, naast het zoeken naar de goedkoopste basis-premie, ook is bespaard op de aanvullende verzekeringen.

Tip:
 • Het is raadzaam om met minimaal een legitimatie-bewijs en een bevestiging of kopie aanvraag naar een zorg-aanbieder te gaan indien er nog geen inschrijfbewijs is.
 • Mocht nog geen nieuwe zorg-verzekeraar zijn gevonden: de goedkoopste is niet altijd de beste; Kijk goed welke voorwaarden voor u van toepassing zijn. Ook is de premie per 1 januari 2006 nog onzeker.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet