Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reisverzekering: de wereldreis

Auteur: Mister Money woensdag 20 november 2013
Een lange reis maken, wie droomt daar nou niet van? Een jaar backpacken door Australië of gewoon heel de wereld over reizen. De planning zal bij niemand precies hetzelfde zijn, de bagage evenmin. Eén ding zullen de avonturiers wel gemeen hebben: ze zullen allemaal een goede reisverzekering hebben afgesloten.

Voordat je op wereldreis gaat, moet er een heleboel geregeld worden. Eén van de belangrijkste dingen is de reisverzekering. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje.

De verzekering
Als je van plan bent om langer dan drie maanden in het buitenland te verblijven, dan moet je een speciale wereldreisverzekering afsluiten. Een ‘normale’ doorlopende reisverzekering dekt tot maximaal 90 dagen. De gemiddelde wereldreiziger verblijft langer in het buitenland. Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn reisverzekeringen voor wereldreizigers. Bij een aantal verzekeraars is het zelfs mogelijk om reisverzekering tot maximaal 24 maanden af te sluiten.

Voordat je op reis gaat, moet je goed nagaan wat je allemaal uit je verzekering wilt halen. Uiteraard is een goede dekking van de ziektekosten in het buitenland heel belangrijk. Je wilt niet in het ziekenhuis belanden en er dan vervolgens achterkomen dat je niet goed verzekerd bent. Het belang van de dekking en het eigen risico van schade of verlies van bagage is afhankelijk van de spullen die je meeneemt en hoe je reist.

Ben jij van plan om tijdens je reis te gaan raften, de Mount Everest te gaan beklimmen of te gaan diepzeeduiken? Lees dan goed de polisvoorwaarden door! De kans is groot dat je voor de risicosporten niet standaard verzekerd bent, maar dat je een extra verzekering moet afsluiten.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Reisverzekering: de actieve vakantie
Reisverzekering: de wintersportverzekering

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!