Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reisverzekering: de wintersportverzekering

Auteur: Mister Money woensdag 20 november 2013
De koffers zijn gepakt. De zonnebrandolie is nog snel even uit de kast gehaald en de lange latten zitten in de skibox. Nog n keer controleren of je de sneeuwkettingen uit de schuur hebt gehaald en dan... Dan ben je echt helemaal klaar voor de wintersport. Of toch niet?

Iedereen in Nederland heeft vast wel eens een reisverzekering afgesloten. Dat is dan ook niet echt een ingewikkelde zaak. Maar wist je dat een normale reisverzekering vaak geen wintersportvakantie dekt? Of beter gezegd, geen ongelukken die je tijdens het wintersporten maakt.

Een voorbeeld:
Je komt aan op de plaats van bestemming. Na drie stappen in de sneeuw te hebben gezet, kom je ten val. In het ziekenhuis blijkt dat je been gebroken is. Dit ongeluk valt onder de normale reisverzekering polis. Als je je been had gebroken tijdens het skin of een andere (risicovolle) wintersport, dan zou je niet verzekerd zijn geweest.

Omdat er jaarlijks tienduizenden mensen op wintersport gaan, is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om je voor de wintersportvakantie te verzekeren. Tegen een (geringe) premieopslag komt de uitsluiting voor ongelukken tijdens het wintersporten te vervallen. Je kunt een wintersportverzekering overigens ook per dag afsluiten. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet van plan bent om op alle dagen te gaan skin, of als je tijdens de zomervakantie een dagje sneeuwpret gaat beleven.

Als je een wintersportverzekering hebt afgesloten, hoeft dit niet te betekenen dat je voor alle wintersporten verzekerd bent. Veel aanbieders kennen een aantal uitzonderingen. Off-piste boarden of skin, bobsleen en andere gevaarlijke capriolen worden bij veel verzekeraars uitgesloten.

Het is belangrijk dat je vakantieplannen overeenkomen met de reispolis. Staat het niet in de polis, dan is de kans groot dat je hier niet voor verzekerd bent. Lees voordat je op vakantie gaat goed de polis door, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Reisverzekering: de actieve vakantie
Reisverzekering: de wereldreis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!