Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De blauwe blues

Auteur: Miss Money woensdag 16 maart 2011
Terwijl de economische en politieke wereld zich vooral zorgen maakt over de dreigende nucleaire ramp in Japan, hebben veel Nederlanders momenteel ook nog een andere zorg aan hun hoofd: het invullen van de belastingaangifte. Voor 1 april wil de Belastingdienst weer de aangiftes van ons allemaal hebben ontvangen.

Met nog twee weken op de kalender begint de tijd voor de aangifte dus te dringen en maakt zich een ongemakkelijk gevoel van mij meester, de bekende blauwe blues. Ik stel de aangifte het liefst zo lang mogelijk uit. Het blijft nu eenmaal een saai klusje en als ik er eenmaal aan begin, blijkt het stiekem altijd meer werk dan gedacht.

Allereerst moeten alle benodigde papieren bij elkaar worden gezocht. Natuurlijk had ik die overzichtelijk bij elkaar kunnen bewaren in mapje, maar dat komt er ieder jaar weer niet van, waardoor ik eerst nog flink moet gaan graven in mijn administratie voordat ik kan beginnen met de aangifte.

Vervolgens kom ik ook ieder jaar weer dingen in de aangifte tegen waarvan ik niet precies weet wat ik er moet invullen, of ik er überhaupt iets moet invullen en waarbij de toelichting niet afdoende is. Daarvoor moet dus weer de Belastingtelefoon gebeld worden. Die gelukkig tijdens de drukke aangifteperiode ook op vrijdagavond en op zaterdag bereikbaar is. Dit betekent alleen wel dat de wachttijden op deze momenten natuurlijk lang zijn, wat natuurlijk ook weer tijd kost en waardoor ik na zo’n telefoontje eigenlijk helemaal geen zin meer heb in de rest van de aangifte. Maar ja, het moet toch gebeuren en ik ben er nu eenmaal aan begonnen, dus zet ik toch maar door.

Als dan eindelijk alles is ingevuld, slaat de twijfel toe: heb ik alles wel goed ingevuld? En ben ik niets vergeten? Na nog een uitgebreide check, komt dan het moment dat er toch eindelijk op ‘verzenden’ gedrukt kan worden. Na nog even een momentje twijfel, dringt er zich na de muisklik toch langzaam een gevoel van opluchting op. De aangifte zit er weer op en voorlopig hoef ik me er niet meer mee bezig te houden. Tot het volgende jaar, want dan begint het hele verhaal natuurlijk weer van voren af aan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet