Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Dure Decembermaand compenseren? Ga besparen!

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 9 januari 2008
Heeft u ook zo’n leuke Decembermaand gehad? Sinterklaas gevierd met veel kadootjes en mooie pakjes onder de Kerstboom. Heerlijk uitgebreid gegeten en gesnoept. Lekkere luxe dingen op tafel bij het Kerstontbijt en een overdadig Kerstdiner. Met als klap op de vuurpijl een knallend Oud & Nieuwfeest met weer een volle boodschappenkar, verse oliebollen en een mooi vuurwerkpakket. In December mag het allemaal wat kosten!

Nu is het gewone leven weer begonnen. De meeste mensen zijn weer aan het werk en op de Nieuwjaarsrecepties na gaat alles weer z’n gewone gangetje. Op uw bankrekening ook? Of zijn daar de gevolgen van de dure Decembermaand nog merkbaar? Om ook qua financiën het nieuwe jaar goed te starten geven wij u een aantal tips om op uw uitgaven te besparen.

Aan boodschappen gaat een groot deel van uw budget op, daar valt dan ook vaak goed te besparen. Probeer de huismerken of merkloze producten eens in plaats van de dure A-merken. Bij budgetsupermarkten hebben ze veel prima artikelen die aanzienlijk minder kosten. Doe geen boodschappen vlak voordat u gaat eten: met een lege maag laat u zich eerder verleiden tot de aanschaf van onnodige luxe lekkernijen. Maak een boodschappenlijstje en houdt u zich daaraan. Probeer bovendien de verse artikelen bovendien niet te ver vooruit te kopen – er wordt ontzettend veel geld in de vuilnisbak gegooid. Check de bon, want ook met de automatische scans van tegenwoordig gaat er nog regelmatig iets mis bij het afrekenen.

Een andere manier om flink te besparen op uw uitgaven is altijd te blijven vergelijken. Bij iedere aankoop zijn er vergelijkingsmogelijkheden en u zult versteld staan van de prijsverschillen. Juist bij de minder dure artikelen, omdat mensen daarbij vaak niet de moeite nemen om te vergelijken. Een broodrooster van € 30 kan ergens anders zomaar € 25 kosten. Een verschil van bijna 17%!

Als u serieus wilt gaan besparen, houd dan een uitgavendagboek bij. Schrijf alles op wat u uitgeeft, ook een eurootje parkeergeld. Dit geeft veel inzicht in waar uw geld heengaat en het opschrijven zelf zorgt er al voor dat u minder koopt dan anders. Omdat u dan bij iedere uitgave denkt: is dit eigenlijk wel nodig?

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken