Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Derivaten

Naast de eerder besproken beleggingsvormen kan je ook voor beleggen in opties, warrants, of futures kiezen. Op de volgende interpagina's gaan we kort in op deze beleggingsvormen. De voor- en nadelen komen aan bod en je krijgt nog wat alternatieven en nuttige tips over beleggen in opties, futures en warrants.

Wat zijn derivaten?
De aanschaf van derivaten
Alternatieven derivaten
Enkele alternatieven om rendementsresultaten te behalen zijn de volgende, oplopend naar risico; hierbij dien je in de gaten te houden, dat beleggen in derivaten helemaal onderaan staat en het meest risicovol zijn met zeer uiteenlopende resultaten.

Spaarrekening en deposito's: Van je geld wordt niets aangekocht, maar blijft geld en is direct opeisbaar. Het risico is zeer laag, waardoor ook de rente-vergoeding relatief laag is. Hoe meer beperkingen aan een rekening, hoe hoger de vergoeding.

Obligaties: Dit zijn schuldbewijzen welke een vooraf vastgestelde rente uitkeren en worden uitgegeven door overheden en ondernemingen om aan geld te komen. De looptijd is doorgaans tot 10 jaar. De obligaties zijn wel verhandelbaar, waardoor koerswinst behaald kan worden. Ook wordt er tussentijds couponrente uitgekeerd.

Vastgoed: Indien je voldoende geld hebt, kun je direct vastgoed aankopen, maar je kunt ook mee participeren (indirect). Op korte termijn dient niet meteen rendement te worden verwacht. Er wordt gewerkt met langdurige contracten - bijvoorbeeld huurovereenkomsten. Zo kun je vooraf weten wat je rendement is. Bij verkoop kun je ook verkoopwinst boeken. Risico's zijn huurachterstanden en verlies van het pand.

Beleggingsfondsen: Een (grote) groep mensen legt geld bij elkaar via een beleggingsrekening of via de premie van een levensverzekering. Dit geld wordt vervolgens door een professionele fondsbeheerder belegd volgens een bepaald mandaat. Omdat de deelnemers participeren in het risico, participeren zij ook naar verhouding in de opbrengt en profiteren van schaalgrootte.

Aandelen: Dit zijn vermogenstitels welke er in veel gradaties zijn, maar geeft je een stukje 'eigendom' in een onderneming. Ze zijn verhandelbaar, zodat er koerswinst- of verlies gemaakt kan worden, er kan dividend worden uitgekeerd en het aandeel kan meer waard worden. Je bent afhankelijk van de prestaties van een onderneming.
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?