Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Dividendbelasting naar 15%

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Donderdag 4 mei 2006
De Ministerraad heeft het wetsvoorstel 'Werken aan Winst' van Staatssecretaris Wijn goedgekeurd en zal nog voor de zomer worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit voorstel heeft voornamelijk betrekking op het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven in Nederland.

Zo gaat de belasting voor dividend omlaag van 25% naar 15%. Ook wordt de inkomsten-belasting voor zelfstandige ondernemers en de vennootschapsbelasting verlaagd. De totale kosten voor de schatkist zijn ongeveer € 730 miljoen.

Een particulier met beleggingen zal echter niet veel merken van de verlaging van de dividend-belasting. Mensen met aandelen die dividend genieten, zullen vooraf - vσσr uitbetaling - worden belast over het volle dividend met 25% Nederlandse dividend belasting. Bankinstellingen stellen het dividend betaalbaar en zijn verplicht een zgn. dividend-nota af te geven (hierop staan de kosten, het bruto dividend en de belasting). De dividendbelasting is in beginsel een voorheffing en kan achteraf worden verrekend met de inkomsten-belasting via de jaarlijkse aangifte.

Voor de particulier met enkele aandelen zal het dus veelal niet veel uitmaken of er nu 15% of 25% belasting wordt ingehouden; via het reguliere aangifte-formulier kunnen eventuele dividenden immers verrekend worden met de inkomsten-belasting.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers