Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sprookje DSB Bank nu echt voorbij

Auteur: Mister Money Maandag 19 oktober 2009
Het doek voor DSB Bank gevallen. Vanochtend iets na negenen werd de bank van Dirk Scheringa officieel failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De overheid en De Nederlandsche Bank wilde de bank uit Wognum niet redden en ook gesprekken met een Amerikaanse investeerder liepen op niets uit.

Het sprookje van DSB is uit. De bank van Dirk Scheringa is niet meer. Afgelopen vrijdag kreeg Scheringa nog een paar dagen uitstel van de rechter, omdat er een serieuze overnamekandidaat in het spel zou zijn. De overnamegesprekken met de Amerikaanse investeerder liepen echter op niets uit.

Plan B, het slotoffensief van de bank, haalde het ook niet. Het ministerie van FinanciŽn en De Nederlandsche Bank (DNB) geven geen steun aan een nieuw reddingsplan om DSB Bank te redden. Scheringa had aan minister Bos 100 miljoen euro aan steun gevraagd om zijn bank alsnog voor de ondergang te behoeden. Daarnaast moest De Nederlandsche Bank de eerder ingekrompen kredietfaciliteit weer verruimen tot 1,8 miljard euro.

Faillissement
Het depositogarantiestelsel is inmiddels in werking getreden. Rekeninghouders worden binnenkort via krantenadvertenties en de DNB-website nader geÔnformeerd over de inwerkingtreding van het garantiestelsel. Mensen die hun spaargeld bij de bank gestald hebben, kunnen per rekeninghouder maximaal 100.000 euro terug krijgen. Deze regeling geldt overigens niet voor mensen met een achtergesteld deposito bij de bank. Voor hen is de kans klein dat ze hun geld terugkrijgen. Daarnaast kunnen onderdelen van de bank nu afzonderlijk verkocht worden. Toen de bank nog onder curatele stond, behoorde dit niet tot de mogelijkheden.

Eerder
Vorige week maandag werd de DSB Bank officieel onder curatele gesteld. De nieuwe bewindvoerders (Rutger Jan Schimmelpenninck en Joost Kuiper) konden direct aan de slag. Volgens hen had de bank maar twee opties: een doorstart of een faillissement. Op woensdag stapten de twee nieuwe bewindvoerders van DSB naar de rechter om het faillissement van de bank aan te vragen. Zij waren er niet in geslaagd om een koper voor de bank te vinden. De rechtbank in Amsterdam besloot de zitting naar donderdag te verplaatsen. Een dag later gaf de rechter Scheringa nog een laatste kans om zijn bank van een faillissement te behoeden. Hij kreeg nog 24 uur om de vijf grote Nederlandse banken ervan te overtuigen om zijn bank over te nemen. Dit lukte niet, maar er verscheen wel een nieuwe speler ten tonele. Een Amerikaanse investeerder had zich gemeld bij de DSB Bank. De rechte achtte de kandidaat dusdanig serieus dat het vonnis werd uitgesteld tot maandagochtend 9.00 uur.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet