Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Donorpolis? Superslim

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 10 december 2008
Soms doen financieel dienstverleners iets waarvan ik denk: dat is gewoon superslim. Niet sneaky slim met het stiekem bedonderen van mensen, maar publicitair slim. Een goed voorbeeld is de commotie rondom de donorpolis vorige week. Een dikke kop op de voorpagina van De Telegraaf: ‘Korting donor op zorgpolis’. We zijn Nederlanders, dus korting willen we graag en al helemaal op die zorgpolis. Die vinden we immers allemaal te duur. Stap 1 van de belangstelling.

Voor wie het niet heeft meegekregen: de donorpolis is een ziektekostenverzekering met korting voor mensen die geregistreerd staan in het donorregister. Je zou dit kunnen lezen als dat je betaald wordt voor het afstaan van je organen. In de praktijk is het niets meer dan een zorgpolis met een behoorlijke collectiviteitskorting. Dat daar het criterium van vermelding in het donorregister voor geldt is eigenlijk een wassen neus. Alleen dat zien veel mensen niet.

Dus gaan allerlei partijen zich erover uitspreken. Is het wel ethisch? Mag het juridisch wel? De politiek heeft er natuurlijk van alles over te zeggen, patiëntenverenigingen en niet-deelnemende verzekeraars. Kranten schrijven erover, op televisie is het onderwerp van gesprek. Veel publiciteit dus, en daar is het ongetwijfeld allemaal om te doen geweest.

De tussenpersoon die dit bedacht heeft en verzekeraars Menzis, Avéro Achmea, Fortis ASR en OHRA heeft gestrikt om mee te doen met interessante kortingspercentages is gewoon superslim. Het kan niet anders dan dat het bezoek op de website waanzinnig hoog is en ongetwijfeld komen daar ook de nodige daadwerkelijk afgesloten ziektekostenverzekeringen uit voort. Al waren het alleen maar offertes: die tussenpersoon heeft dan weer een leuke aanvulling op het bestand aan klantgegevens waar hij commercieel mee aan de slag kan. Die man lacht zich ongetwijfeld suf!

Kwaad kan het natuurlijk niet, want zo is er ook even intensieve aandacht voor het donorschap. Dus als het even meezit profiteert het donorregister er van mee en registreren nieuwe mensen zich. Of dat nu is voor die zorgverzekering of niet, wat maakt het uit?

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet