Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Doorlopend krediet

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over het doorlopend krediet. Zo vind je hier een uitgebreide beschrijving van wat een doorlopend krediet is en de voor- en nadelen. Daarnaast de alternatieven en waar je op moet letten bij de aanschaf van een doorlopend krediet. Verder enkele handige MisterMoney top tips over deze vorm van lenen. Vergelijk het doorlopend krediet met andere leningen en kijk wat het beste bij je past en hoe je goedkoop uit bent.

Informatie doorlopend krediet
Aanschaf doorlopend krediet
De meeste leningen die vandaag de dag worden afgesloten zijn kredieten met een variabele rente zoals het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet kan een ideale lening zijn als je wat extra geld nodig hebt voor onverwachte uitgave of om wat geld achter de hand te hebben.

Waar moet je zijn voor een doorlopend krediet? Je kan natuurlijk bij verschillende banken offertes aanvragen voor een doorlopend krediet. Tegenwoordig kan je ook op verschillende internetsites belangrijke informatie vinden en online offertes aanvragen.

Het is van belang dat je vooraf weet hoeveel geld je nodig hebt, en wat je maandelijks aan aflossingen kan missen. Zo voorkom je dat je tťveel leent en in de problemen raakt. Veel online geldverstrekkers hebben een module die kan berekenen hoeveel geld u maximaal zou kunnen lenen.

Wanneer je een krediet aanvraagt, worden meerdere gegevens gevraagd om de persoonlijke en financiŽle situatie te kunnen beoordelen. Op basis van deze gegevens wordt je door een maatschappij wel of niet geaccepteerd. Bij een doorlopend krediet wordt doorgaans een rente betaald die afhankelijk is van de hoogte van het maximale kredietbedrag. Hoe hoger het krediet, hoe lager de rente. Voor kredieten tot 2.500,-- is dit bijvoorbeeld 14% op jaarbasis en voor kredieten vanaf 25.000,-- is het mogelijk om 8,5% bij de zelfde geldverstrekker te betalen Er zijn ook aanbieders die een rente van 6% op jaarbasis bieden ongeacht de hoogte van het krediet.

Een lage rente is overigens niet altijd de beste rente. Zoek altijd goed uit of het niet om een speciale aktie-rente gaat. Ook is het verstandig te weten of in het rentepercentage een dekking zit die een bedrag uitkeert bij overlijden.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier alle kredietverstrekkers
Vergelijk leningen   
 
Wist u dat 80 procent van de Nederlanders tegelijk spaart en leent?
Wist u dat de kosten voor creditcardbetalingen hoog zijn?
Wist u dat steeds meer mensen betalingsachterstand hebben?
Wist u dat veel mensen met schulden onder het bestaansminimum terechtkomen?
Wist u dat steeds meer mensen in de schuldsanering terecht komen?