Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Dossier: De kinderopvangtoeslag

Auteur: Mister Money Woensdag 7 februari 2007
Gaan uw kinderen in 2007 naar de kinderopvang? Dan komt u misschien in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag. Het is de bedoeling om de kosten van kinderopvang gezamenlijk te laten dragen door ouders, werkgevers en het Rijk. De rijksbijdrage noemt men de kinderopvangtoeslag. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen en dat van uw eventuele toeslagpartner.

De kinderopvangtoeslag is geregeld in de Wet Kinderopvang. Of u recht heeft op deze toeslag en de hoogte ervan is van uw inkomen afhankelijk. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de samenstelling van het gezin en naar de opvanggegevens. Met het laatste wordt bedoeld hoeveel uur uw kinderen van de kinderopvang gebruik maken. Om in aanmerking voor de toeslag te komen moet u aan verschillende eisen voldoen:
 • Er woont tenminste één kind bij u in huis, waarvan u ouder, grootouder of pleegouder bent.
 • Dit kind gaat naar een bij de gemeente geregistreerde kinderopvangorganisatie. Dit kan een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderopvang zijn.
 • U heeft de Nederlandse nationaliteit of u heeft een geldige verblijfsvergunning waarbij een beroep kan worden gedaan op sociale voorzieningen.
 • Het kind waarvoor u kinderopvangtoeslag vraagt, zit nog niet op het voortgezet onderwijs.
 • U of uw partner betaalt de kosten voor kinderopvang.
Vanaf 2007 is in de kinderopvangtoeslag een bijdrage van uw werkgever opgenomen. De werkgevers worden dan namelijk verplicht om bij te dragen in de kosten van kinderopvang. U ontvangt de werkgeversbijdrage automatisch via de Belastingdienst, als een extra toeslag. U hoeft dus niets apart aan te vragen bij uw werkgever.

Ouders moeten de kinderopvangtoeslag van de overheid aanvragen bij de belastingdienst, deze kinderopvangtoeslag wordt maandelijks vooraf door de Belastingdienst betaald aan de ouders of naar keuze aan het kindercentrum. U kunt de Kinderopvangtoeslag op twee manieren aanvragen; elektronisch of op papier. Als de toeslag gaat aanvragen moet u een offerte van de kinderopvang en uw inkomensgegevens bij de hand hebben. Aan de hand van uw aanvraag toetst de Belastingdienst of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

(bron: De Belastingdienst)

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Dossier: De huurtoeslag
Dossier: De zorgtoeslag

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet