Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Dossier: De zorgtoeslag

Auteur: Mister Money Woensdag 7 februari 2007
Bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel schrokken veel Nederlanders van de hoge premie voor de zorgverzekering. Gelukkig was er ook een lichtpuntje; de zorgtoeslag. Mensen met een modaal (lager) inkomen kunnen van deze toeslag profiteren zonder er iets voor te doen. Nou ja niet helemaal niets, u moet de toeslag wel zelf aanvragen.

De zorgtoeslag is onderdeel van de veranderingen in het zorgstelsel per 1 januari 2006. De toeslag is een tegemoetkoming van de Belastingdienst om de kosten van de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar te houden. Of u aanmerking voor de zorgtoeslag komt is afhankelijk van uw of jullie inkomen. Ook de hoogte van toeslaguitkering wordt aan de hand van het inkomen bepaald.

Alleenstaanden met een bruto inkomen onder de 29.069 euro hebben recht op deze toeslag van de overheid. Hetzelfde geldt voor partners (duo-inkomens) met een toetsingsinkomen onder de 47.520 euro . Hoe lager het (gezamenlijk) inkomen is, hoe hoger de toeslag.

Een eenpersoonshuishouden (iemand zonder toeslagpartner) met een toetsingsinkomen tot 29.069 euro bruto per jaar heeft in 2007 recht op een zorgtoeslag van maximaal 522 euro per jaar. (hoe meer je verdient, hoe lager de toeslag). Heeft u wel een toeslagpartner en is er sprake van een toetsingsinkomen tot 47. 520euro per jaar, dan hebben jullie samen recht op een zorgtoeslag van maximaal 1.475 euro per jaar. Hoe lager het (gezamenlijk) inkomen is, hoe hoger de toeslag uitkering. De zorgtoeslag aanvragen kan dus aardig wat geld opleveren. Wilt u weten hoe hoog uw zorgtoeslag wordt? Dan kunt u een proefberekening maken op www.toeslagen.nl.

Aanvragen zorgtoeslag
U kunt zorgtoeslag op twee manieren aanvragen: elektronisch of op papier.. De snelste en makkelijkste manier is zorgtoeslag direct elektronisch aan te vragen. Dit kan door het downloaden van het aanvraagprogramma van www.toeslagen.nl. Kunt u de aanvraag niet elektronisch indienen, dan kunt u een aanvraagformulier opvragen via de Belasting Telefoon. Ontvangt u nu al de zorgtoeslag? Dan hoeft u voor dit jaar geen nieuwe aanvraag in te dienen.

(bron: De Belastingdienst)

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Dossier: De kinderopvangtoeslag
Dossier: De huurtoeslag

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet