Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Dreigend pensioentekort jonge werknemers

Auteur: Mister Money Dinsdag 24 juni 2008
Een landelijk pensioenonderzoek van adviesbureau DTC heeft uitgewezen dat bijna 40 procent van de jonge werknemers onder de 30 jaar niet bezig is met het opbouwen van pensioen of geen idee heeft of dat gebeurt. Voor het onderzoek zijn ruim 1400 werknemers tussen de 22 en 61 jaar ondervraagd.

Naast jongeren blijken laagopgeleiden, parttimers en eenpersoonshuishoudens zich eveneens weinig te bekommeren om hun oudedagsvoorziening. 19,2 procent van de ondervraagden zegt geen lid te zijn van een pensioenfonds en bijna 8 procent heeft geen idee. Volgens statistieken van het CBS en DNB zou maar liefst 90 procent van alle werknemers bij een pensioenfonds moeten zijn aangesloten. Om die reden zijn de cijfers die DTC naar buiten brengt hoogst opmerkelijk te noemen.

Directeur van het DTC Ed van Zoelen, roept alle werknemers op zich actiever met het pensioen bezig te houden. Hij benadrukt daarbij het belang van pensioenbewustzijn onder kwetsbare groepen. “Juist voor deze groepen is een aanvullend pensioen bovenop de AOW belangrijk.” Pensioenfondsen moeten volgens van Zoelen meer aandacht besteden aan deze werknemers, zodat het gevaar van een pensioengat verkleind wordt.

Ondanks de wat tegenvallende cijfers is er ook goed nieuws te melden. Van de ondervraagden zegt 82 procent namelijk de naam van het eigen pensioenfonds te kennen en blij te zijn met het huidige pensioenstelsel. De dienstverlening omtrent pensioenen verdient volgens de meesten een ruime voldoende en de toegestuurde informatie wordt met interesse gelezen. Hierbij zegt 31 procent het taalgebruik goed te begrijpen en 55 procent snapt de informatie enigszins.

Veel jongeren zijn momenteel niet met hun pensioen bezig, omdat zij dit zien als iets van later zorg. Toch leert de regel dat hoe eerder er begonnen wordt met pensioenopbouw, hoe goedkoper het wordt. Bij veel bedrijven is het mogelijk je aan te sluiten bij een collectief bedrijfspensioen. Hieraan kan meestal vanaf 25-jarge leeftijd worden deelgenomen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet