Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Drukte bij Helpdesk Vergeten Pensioenen

Auteur: Mister Money Maandag 19 februari 2007
De meeste werknemers in Nederland hebben, naast de AOW, recht op een aanvullend pensioen. Dit wordt via de werkgever opgebouwd, waarbij premie wordt betaald aan een pensioenfonds of verzekeraar. Maar wat moet je doen als je niet meer weet waar je je pensioen hebt opgebouwd? Dan kun je contact opnemen met de Helpdesk Vergeten Pensioenen.

Pensioen is een zogenoemde haalschuld, je moet het zelf “ophalen” bij het pensioenfonds. De Bedrijfstak Pensioenfondsen vindt het hun plicht om er voor te zorgen dat het pensioen bij de rechthebbende personen terecht komt. In september 2001 is de gratis Helpdesk Vergeten Pensioenen opgericht om mensen te helpen bij hun speurtocht naar het pensioengeld.

Op dit moment staat de telefoon van de helpdesk vergeten pensioenen roodgloeiend. “De eerste weken van dit jaar kregen we meer dan zeventig telefoontjes per dag binnen”, vertelt Gerda Smits van Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen Volgens Smits is het nu drukker dan normaal omdat de helpdesk in de publiciteit is geweest. “Mensen weten nu waar ze terecht kunnen als ze op zoek zijn naar hun opgebouwde pensioen of als ze denken dat er nog ergens een aanvullend pensioen op hen ligt te wachten”.

Het afgelopen jaar kreeg de helpdesk ongeveer 13.000 telefoontjes binnen van mensen die op zoek waren naar hun aanvullend pensioen. Daarnaast ontvingen zij meer dan 5000 emails en krijgen zij ook nog eens zo’n 600 brieven binnen van mensen die niet meer wisten of en waar zij tijdens hun loopbaan een pensioen hadden opgebouwd. De helpdesk hielp het afgelopen jaar veel gepensioneerden die naar het buitenland waren verhuisd hun pensioen terug te vinden. Vaak weten deze mensen niet precies meer waar ze pensioenrechten hebben opgebouwd of zijn ze hun pensioen simpelweg vergeten. “Het gaat overigens niet vaak over grote geldbedragen als we over vergeten pensioenen spreken”, aldus Smits.

De helpdesk
De Helpdesk Vergeten Pensioenen heeft zelf geen inzage in de administraties van de pensioenfondsen. Zij kunnen je daarom niet vertellen of je wel of geen pensioen hebt opgebouwd. “De helpdesk heeft een pure verwijsfunctie. Via de verschillende gegevens die de mensen over hun oude werkgever hebben kunnen wij kijken bij welk pensioenfonds er wellicht een aanvullend pensioen is opgebouwd”. Overigens wordt 99,7 procent wel gewoon “opgehaald”. Jaarlijks wordt er zo’n 14 miljard euro aan pensioen uitgekeerd. Het bedrag dat niet wordt op gehaald is met ongeveer 3 miljoen euro een stuk lager.

Heeft u ook ergens nog een pensioenpotje liggen en weet u niet waar? Neem dan contact op met de Helpdesk Vergeten Pensioenen: 070 - 311 73 73. De helpdesk is op werkdagen van 8.30 tot 12.30 bereikbaar.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet