Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

DSB Bank: de tijdlijn

Auteur: Mister Money Donderdag 15 oktober 2009
Het gaat al tijden niet goed met de bank uit Wognum. DSB Bank raakte in de problemen nadat het twee boetes ontving van de Autoriteit FinanciŽle Markten. Eerder deze week werd de bank officieel onder curatele gesteld door de rechtbank in Amsterdam. Hieronder vind je een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen tot nu toe.

Begin 2009 komt de DSB bank negatief in het nieuws nadat klanten hadden geklaagd over te hoge hypotheeklasten.

In mei treedt Frank de Grave af als financieel directeur. De oud-VVDíer was slechts twee maanden in dienst bij de bank uit Wognum. De reden van zijn vertrek was volgens de bank het ontbreken van chemie.

Begin mei wordt de DSB Bank op de vingers getikt door de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM). De bank ontvangt twee boetes met een totaalbedrag van 120.000 euro. De financiŽle waakhond concludeert dat DSB niet altijd juist gehandeld heeft als het gaat om het voorkomen van overkreditering van klanten. In eerste instantie werden de boetes niet gepubliceerd, maar eind juni worden deze alsnog openbaar gemaakt. De DSB Bank laat weten de boetes aan te vechten.

Op 28 september komt het televisieprogramma NOVA met een item over DSB Bank. Hier komen oud-medewerkers aan het woord die zich heel negatief uilaten over de bank. Zij vertellen uitgebreid over de agressieve verkooptechnieken die DSB Bank toe zou passen.

Een dag later worden er vragen in de Kamer gesteld over DSB Bank. Zij willen weten of het inderdaad waar is wat er in de NOVA uitzending beweerd werd. Volgens de oud-medewerkers was het beleid om zoveel mogelijk overbodige koopsompolissen te verkopen bij leningen.

Op 1 oktober doet Pieter Lakeman in het tv-programma Goedemorgen Nederland een omroep aan Nederland om hun spaargeld bij de bank weg te halen. Het is voor klanten niet meer mogelijk om hun spaargeld op te nemen. DSB Bank geeft als reden dat de website gehacked zou zijn.

Twee dagen later biedt Dirk Scheringa klanten excuses aan en verzekert hen alle klachten zo spoedig mogelijk op te lossen. Internetbankieren bij DSB Bank is weer mogelijk, maar de website werkt wel met enige vertraging.

Op 8 oktober tekenen Stichting Steunfonds Probleemhypotheken en DSB Bank een akkoord over de manier waarop klachten over de bank worden afgewikkeld.

DSB Bank wordt op maandag 12 oktober onder curatele gesteld. De noodregeling werd ingesteld, omdat de bank in grote financiŽle problemen zou verkeren. Er werden twee curatoren benoemd: Rutger Schimmelpenninck en J. Kuiper.

Een dag later meldde twee potentiŽle kopers zich bij de bank, waarvan er een serieus leek. Ze kregen tot 12.00 uur de tijd om een bod te doen. Later op de dag trokken zij zich weer terug. De bewindvoerders stapte later op de dag naar de rechtbank om het faillissement van de bank aan te vragen. De rechtbank in Amsterdam stelde de uitspraak uit naar donderdag.

De rechter besloot op donderdag DSB Bank nog een dag de tijd te geven om met de grote Nederlandse banken in gesprek te gaan over een eventuele overname. De gesprekken liepen echter op niets uit. De banken lieten weten dat ďhet door de banken gedane voorstel voor versteviging van de liquiditeits- en solvabiliteitspositie van DSB niet haalbaar isĒ. Scheringa zei nu nog een laatste strohalm te hebben. Hij liet weten dan een Amerikaanse bank mogelijk nog geÔnteresseerd is.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet