Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Een BKR-notering, het hoe en wat

Auteur: Mister Money zondag 16 december 2012
Veel Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR. Slechts 7 procent van alle consumenten die bij het BKR bekend zijn, heeft moeite met terugbetalen. Deze mensen hebben een negatieve BKR-codering. Het BKR kent verschillende coderingen, hieronder een overzicht van de verschillende coderingen.

De kans dat je een BKR-cordering hebt is vrij groot, dat deze codering een negatieve invloed heeft op het afsluiten van een lening is een stuk kleiner. Immers, slechts 7 procent van alle noteringen is negatief.

De A-notering
Een negatieve BKR-codering krijg je als er problemen zijn geweest met het voldoen aan de verplichtingen die je bent aangegaan. Dat kan gaan om verplichtingen bij een bank, maar ook bij een postorderbedrijf of een financieringsmaatschappij. Bedrijven die zijn aangesloten bij het BKR moeten melden of mensen een betalingachterstand hebben. Deze periode tussen het moment dat de betalingsachterstand ontstaat en het moment waarop deze bij het BKR wordt aangemeld, varieert tussen de twee en vier maanden. Een achterstand wordt altijd geregistreerd, ook als deze slechts een paar euro bedraagt. Mensen met een achterstand krijgen een A achter hun gegevens te staan en kunnen daardoor bij veel kredietverstrekkers geen lening meer krijgen.

Als de betalingsachterstand is ingelost dan komt er een H achter je naam te staan. Deze H staat voor herstel. 'H' wordt alleen vermeld als de overeenkomst doorloopt. Als de achterstand is ingelopen en de overeenkomst is beŽindigd, wordt een einddatum bij de overeenkomst geplaatst. De 'A' van Achterstand blijft met de einddatum zichtbaar bij de betreffende overeenkomst. Vijf jaar na de einddatum verdwijnen je gegevens over de beŽindigde overeenkomst automatisch uit ons bestand.

Bijzonderheidscodes
Tot slot zijn er nog vijf bijzonderheidscodes.
 • Code 1: Er is een aflossings- of schuldregeling getroffen, nadat de achterstandssituatie is ontstaan.
 • Code 2: De (restant) vordering is opeisbaar gesteld.
 • Code 3: Er is een bedrag van 250 euro of meer afgeboekt. Slechts wanneer een boeking tegen finale kwijting plaatsvindt, moet tegelijkertijd met de code 3 een einddatum worden gemeld. In andere gevallen wordt geen einddatum gemeld.
 • Code 4: De kredietnemer bleek/blijkt onbereikbaar.
 • Code 5: Er is een preventieve betaalregeling getroffen. Deze bijzonderheidscodes is ingevoerd per 1 januari 2010 en is anders dan de andere coderingen, tijdelijk van aard. Na beŽindiging van de betaalregeling wordt deze verwijderd.
In tegenstelling tot Achterstands- en Herstelmeldingen geldt voor het aanmelden van bijzonderheidscodes geen wachttijd. Deelnemers zijn niet verplicht je vooraf aan te kondigen dat zij een bijzonderheidscode melden bij het BKR.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wie is Stichting Bureau Krediet Registratie?
Wat weet de Stichting BKR?
Wist u dat het BKR meer aanvragen krijgt?
Wist u dat het BKR geen zwarte lijsten bijhoudt?
Wist u dat: Sommige GSM-abonnementen ingeschreven staan bij het BKR?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet