Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Eenmaal, andermaal... De verzuimveiling

Auteur: Maurice Massaar Woensdag 26 september 2007
Als ondernemer heb je te maken met de financiŽle gevolgen van ziekteverzuim van jouw medewerkers. Die kosten kunnen aanzienlijk zijn als een van de medewerkers langdurig ziek is. In de top 5 van grootste ondernemersrisicoís staat ziekteverzuim zelfs op de 5e plaats.

Als werkgever ben je verplicht om gedurende de eerste 104 weken (2 jaar) dat jouw werknemer ziek is ten minste 70% van zijn salaris door te betalen. Deze loondoorbetalingsverplichting kun je met de zogenaamde verzuimverzekering overdragen aan de verzekeraar.

Er zijn twee verschillende soorten dekkingen: Conventioneel: hier wordt de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte gedekt nadat de wachttijd is verstreken, je hebt de keuze uit diverse eigen risicotermijnen (oa 10, 20,30 en 65 werkdagen).

De premie van een ziekteverzuimverzekering wordt uitgedrukt in een percentage van de loonsom, deze premie varieert bij een conventionele dekking tussen de 1.5% en 3%. Bij een stop-loss dekking is de wachttijd in een percentage van de loonsom ofwel een calamiteitendekking, deze verzekering is interessant voor bedrijven met een loonsom hoger dan Ä 1.000.000 . De premie bij een stop-loss dekking ligt tussen de 0.15% en 0.80%.

Op dit moment heerst er een prijzenslag. Om uit al die aanbiedingen de meest voordelige met de meest uitgebreide voorwaarden kunt u uw verzuimverzekering tegenwoordig laten ďveilenĒ.

SEZ B.V. (specialist in Employee Benefits en Zorgverzekeringen) is samen met veertien verzekeringsmaatschappijen de initiatiefnemer van de site www.verzuimveiling.nl, op deze internetsite kunnen ondernemers hun verzuimverzekering anoniem laten veilen. Bedrijven die hun gegevens op de site plaatsen krijgen per e-mail een inlogcode waarmee ze de veiling kunnen volgen.

Maatschappijen krijgen een paar dagen de tijd om hun premie op de site bekend te maken. De maatschappijen zien elkanders bod en kunnen elkaar op die manier beconcurreren. De ondernemer kan van alle biedende maatschappijen de voorwaarden vergelijken. Via deze internetsite heb je dus de mogelijkheid op een simpele manier vrijwel alle verzuimverzekeraars te vergelijken op het gebied van voorwaarden en premie.

In de drie jaar dat www.verzuimveiling.nl bestaat is de gemiddelde besparing voor de ondernemer ruim 50% op zijn huidige premie ook bedrijven die nog geen verzuimverzekering hebben zijn via de site www.verzuimveiling.nl snel geneigd de verzekering af te sluiten vanwege de lage premie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet