Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Eenvoudig energie besparen

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Dinsdag 25 maart 2008
Het is zoiets waarvan we allemaal weten dat het kan, maar wie is er bewust mee bezig? Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu. Je banksaldo vaart er ook wel bij. Mister Money noemt zomaar een paar maatregelen waarmee je op eenvoudige wijze energie kunt besparen. Het is misschien tientjeswerk per aandachtspunt, maar alles bij elkaar tikt het toch aardig aan.

Wasmachine
Die witte was kun je natuurlijk uit gewoonte op 90 graden blijven draaien. De moderne wasmiddelen krijgen die vlekken er echter op 40 graden ook wel uit. Dat kost tweederde minder stroom. En door alleen een goed volle machine te laten draaien kunnen veel mensen een fors aantal wasbeurten besparen.

Verlichting
De meeste lampen hoeven niet de hele dag aan te staan. Al helemaal niet in kamers waar niemand is. En als je de deur uit gaat kan alle verlichting natuurlijk gewoon uit. Bovendien kun je aanzienlijk besparen op je stroomgebruik door de gloeilampen waar mogelijk te vervangen door spaarlampen.

Verwarming
Het is niet nodig om het koud te hebben. Maar soms is het aantrekken van een trui een heel goed alternatief voor het opstoken van de verwarming. Verlaat je het huis, zet dan de thermostaat wat lager zodat er niet onnodig gestookt wordt. Isolerende maatregelen (dubbel glas, vloerisolatie) verdienen zichzelf door hun energiebesparende werking snel terug.

Auto
Is het noodzakelijk om altijd de auto te nemen? Kun je veel dingen niet ook op de fiets doen? Juist die kleine stukjes rijden kosten relatief erg veel brandstof. Bovendien kun je met Het Nieuwe Rijden veel zuiniger rijden. Snel doorschakelen naar een hogere versnelling is daar een onderdeel van: in veel moderne autoís kun bij 70 km/u al in de vijfde versnelling zitten.

Computer
Bij de aanschaf van een computer kun je al rekening houden met het stroomverbruik. Een snelle videokaart vreet energie en is niet nodig als je alleen surft en mailt. Platte schermen zijn zuiniger dan de ouderwetse monitoren maar: hoe groter, hoe meer stroom ze verbruiken. Screensavers zijn niet nodig als je de monitor uitzet als je achter je computer vandaan gaat. En gebruik je de computer een tijd niet: zet Ďm dan echt uit in plaats van stand-by. Hetzelfde geldt overigens voor heel veel andere apparatuur.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet