Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De nieuwe Pensioenwet: Eerder beginnen met pensioensparen

Auteur: Annette Zeelenberg Maandag 2 januari 2006
De overheid wil niet alleen dat Nederlanders langer blijven doorwerken, maar ook dat ze op tijd beginnen met sparen voor hun pensioen. Daarom wordt de leeftijd om te mogen toetreden tot een pensioenregeling volgend jaar verlaagd van 25 naar 21 jaar.

Dat staat in de nieuwe Pensioenwet die Minster de Geus van Sociale Zaken onlangs naar de Tweede Kamers stuurde. De wet moet begin volgend jaar in werking treden. Veel werknemers beginnen nu pas op hun 25e met sparen voor het ouderdomspensioen. Minister de Geus vindt dat pensioensparen op jongere leeftijd moet kunnen. Daarom stelt hij in de nieuwe wet dat pensioenverzekeraars geen leeftijdsgrens meer mogen hanteren van hoger dan 21 jaar. Werknemers kunnen hierdoor vier jaar langer sparen voor hun pensioen. Met deze maatregel wil het kabinet proberen het aantal werknemers dat geen pensioen opbouwt met de helft terugdringen.

Verscherpt toezicht
Werknemers krijgen met de nieuwe Pensioenwet ook meer zekerheid over de uitbetaling van hun pensioen. Het kabinet gaat strengere eisen stellen aan de omvang van het vermogen van de pensioenfondsen, zodat pensioenaanspraken in principe altijd uitgekeerd kunnen worden. Het toezicht op naleving van de wet wordt verscherpt en uitgevoerd door De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Deelnemers aan een pensioenregeling kunnen volgend jaar ook rekenen op betere voorlichting over hun pensioen. Fondsen en verzekeraars moeten hun deelnemers duidelijk voorlichten over hun opgebouwde aanspraken en over de aanpassing van hun pensioenen aan de inflatie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom