Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Effectenhypotheek

De effectenhypotheek is een gelijkblijvende schuld gekoppeld aan een effectenportefeuille. Dit kunnen aandelen en/of obligaties zijn. De effectenhypotheek is net zoals de beleggingshypotheek niet geheel zonder risico. Op deze pagina beschrijven we in detail wat de effecten hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie effectenhypotheek
De aanschaf van een effectenhypotheek
Een effectenhypotheek is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die al een effectendepot hebben en/of gedegen ervaring hebben met beleggen. Je kunt ook extra geld lenen binnen de hypotheek - een hoger bedrag dan noodzakelijk voor de aankoop van je huis - en hiermee een effectenportefeuille aanmaken middels een depot.

Een effectenportefeuille kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Als je kiest voor een maandelijkse inleg koopt de hypotheekverstrekkers (naar voorkeur van de klant) effecten. De waarde van de portefeuille kan door de maandelijkse inleg en het behaalde rendement groeien. Houd er rekening mee dat er wel effecten transactiekosten en kosten voor het portefeuille beheer in rekening worden gebracht. Wil je niet maandelijks met je effectenportefeuille bezig zijn dan kan je ook kiezen voor een eenmalige inleg- een depot.

Verstrekkers van de effectenhypotheek verlangen vaak dat je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluit,. Deze verzekering staat los van de hypotheek, maar geeft de verstrekker een extra zekerheid. Als je komt te overlijden dan komt de uitkering (gedeeltelijk) ten goede aan de aflossing van de hypotheek.

Voor de lening geldt dat zolang de hypothecaire lening is aangewend voor de aankoop of verbetering van de eigen (eerste) woning de hypotheekrente aftrekbaar blijft. De hypotheekrente aftrek kan maximaal 30 jaar worden genoten. Over het vermogen in de gekoppelde beleggers rekening is per jaar 1,2% vermogens rendementsheffing verschuldigd.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?