Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Einde bewaarloon nabij?

Auteur: Mister Money Maandag 30 oktober 2009
Het bewaarloon lijkt geen lang leven meer beschoren. Een aantal banken heeft besloten om deze extra kosten voor beleggers te verlagen, of zelfs helemaal te schrappen. Dit schrijft de Vereniging van Effectenbezitters na een rondgang bij verschillende banken in Nederland.

Banken brengen al jaren kosten in rekening voor het bewaren van effecten van hun klanten. Vreemd, aangezien het fysiek bewaren van aandelen al lang niet meer voorkomt. Het in rekening brengen van een bewaarloon is in principe achterhaald. Met name mensen met een kleine beleggingsportefeuille worden hierdoor benadeeld, omdat de kosten flink drukken op het rendement.

Nieuwkomers op de effectenmarkt als Lynx en Todayís Beheer werken niet met een bewaarloon. Toch zijn er verschillende financiŽle instellingen in Nederland die hier wel kosten voor in rekening brengen. Vooral de traditionele banken hebben hier nog een handje van.

Opslag
Naast bewaarloon brengen Nederlandse brokers ook nog andere kosten in rekening die niet geheel te verklaren zijn. Als een Nederlandse broker in een buitenlands fonds belegt, wordt vaak met een extra opslag gewerkt. Er zijn banken die een opslag rekenen voor Belgische en Franse aandelen. Sinds het ontstaan van Euronext ( een fusie van de beurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel) in 2000, zijn de kosten voor Nederlandse banken op deze beurzen gelijk en is een extra opslag dus zeer onlogisch.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet