Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Eindelijk een regeerakkoord! Maar voor hoe lang?

Auteur: Mister Money woensdag 29 september 2010
Er waren 111 dagen voor nodig, maar afgelopen dinsdagavond zijn VVD en CDA dan toch eindelijk tot een akkoord gekomen met gedoogsteun van de PVV. Direct na het behalen van de verkiezingsoverwinning riep partijleider Mark Rutte van de VVD dat hij binnen zes dagen met een nieuw kabinet op het bordes van de koningin wilde staan. Met een miniem verschil van ongeveer honderd dagen is dit bijna gelukt.

De grote vraag is natuurlijk hoe lang het nieuwe kabinet het volhoudt. Zaterdag mogen eerst de leden van het CDA zich nog over het akkoord uitspreken tijdens het partijcongres. En dat er prominente CDA-leden zijn die kritisch staan tegenover een akkoord met gedoogsteun van de PVV, is al bekend. Dat zal dus al de eerste horde zijn die de nieuwe coalitie moet gaan nemen.

Sowieso zal het nieuwe akkoord en met name de gedoogsteun van de PVV voor de meer principiŽle CDA-leden een lastig dilemma met zich meebrengen. Enerzijds vallen de politieke principes van verdraagzaamheid die het CDA hoog in het vaandel heeft staan moeilijk te rijmen met een groot deel van de uitspraken van Geert Wilders en kornuiten. Anderzijds wordt nu al duidelijk dat de CDA-fractie waarschijnlijk een lijn gaat kiezen waarin ze het kabinet grotendeels gaat steunen.

Het is dus nog maar de vraag in hoeverre de CDA-leden, die nu al hun bedenkingen hebben bij de gedoogsteun van de PVV, zich tijdens de regeerperiode van dit kabinet kunnen verenigen met de lijn van het kabinet en de positie die hun eigen fractie in de Tweede Kamer daarin gaat kiezen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet