Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

EK 2008: Inkomsten UEFA

Auteur: Mister Money Maandag 23 juni 2008
De Europese Voetbal Unie rekent erop dat ze de over het gehele toernooi gezien 600 miljoen euro opstrijken aan winst, de totale omzet wordt van het toernooi wordt geschat op 1.23 miljard euro. In het 48-jarige bestaan van de UEFA heeft de organisatie nog nooit dermate astronomische bedragen binnen geharkt.

Er zijn verschillende bronnen van inkomsten voor de Voetbal Unie. De grootste som geld ontvangt de UEFA voor de uitzendrechten, zoín 800 miljoen euro wordt er in totaal gevraagd voor het uitzenden van de wedstrijden. Dat is 50 procent meer dan er gevraagd werd voor de uitzendrechten van het EK 2004 te Portugal. Verder wordt de kas van de UEFA flink gespekt door sponsoring (280 miljoen euro), VIP-arrangementen (130 miljoen euro) en recettes (86 miljoen euro).

Voor de deelnemende landen van het toernooi is een bedrag van ongeveer 185 miljoen euro gereserveerd. Afhankelijk van het resultaat wat het land behaald wordt er een premie uitgekeerd van die 185 miljoen euro.

Economie boost Oostenrijk en Zwitserland
De twee organiserende landen mogen onderling 430 miljoen euro verdelen die de UEFA hun toegezegd heeft. Natuurlijk laten de voetbalsupporters ook nog een berg geld achter in de Alpenlanden. Oostenrijk verwacht dat de supporters zoín 640 miljoen euro uit de portemonnee trekken en in het gastland over de balk smijten. Zwitserland rekent op een extra omzet van 920 miljoen euro uit de zak van de voetbalfans. Dat is uiteraard een flinke injectie voor de economie in beide landen. Ook worden er nog 11.800 (tijdelijke) banen gegenereerd dankzij het toernooi. Al met al een hele leuke inkomstenpost voor de organisatie en de voetbalsupporter heeft een mooi bestedingsdoel voor zijn/haar vakantiegeld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet