Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Energierekening: Geld terug, zegen of zonde?

Auteur: Mister Money woensdag 25 april 2012
We gaan dit jaar weer fors meer betalen voor gas en elektra. De energierekening gaat in 2012 met 40 euro omhoog per gezin. Dit blijkt uit cijfers van de Consumentenbond en brancheorganisatie VEMW. Deze kostenstijging komt doordat er in 2013 drie grote kolencentrales worden opgeleverd die nodig zijn om aan de groeiende energiebehoefte te voldoen. Probleem is dat extra kolencentrales ook extra kosten met zich meebrengen, omdat het elektriciteitsnetwerk moet worden uitgebreid.

Een hogere energierekening is natuurlijk nooit leuk. Ook voor mij zal het, als de energiekosten inderdaad flink stijgen, een vervelende tegenvaller worden. Over 2011 kreeg ik namelijk nog behoorlijk wat geld terug van de energiemaatschappij. En dat voelt toch net altijd even fijner dan het bericht dat je moet bijbetalen. Maar als je erover nadenkt, is het misschien juist wel vervelender om te horen dat je geld terugkrijgt. Immers, je hebt dan dus eigenlijk het hele jaar teveel betaald aan de energiemaatschappij. Terwijl als je dat geld op een spaarrekening had gezet, je er een jaar lang rente over had kunnen ontvangen.

Maar ondanks dat ontvang ik toch nog steeds liever het bericht dat ik geld terugkrijg. Net als geld terugkrijgen van de belasting, voelt dit toch altijd als een mooie financiŽle meevaller en is bijbetalen toch best wel zuur. Ondanks dat ik dan wel eerst rente zou kunnen ontvangen over het geld op een spaarrekening alvorens het na de jaarafrekening over te maken aan de energiemaatschappij.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet